Djokovič odmietol pred daviscupovým zápasom test na doping: Niečo také som ešte nezažil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič odmietol pred daviscupovým zápasom test na doping: Niečo také som ešte nezažil
Djokovič sa podrobil testu na doping nakoniec po skončení zápasu.
Djokovič sa podrobil testu na doping nakoniec po skončení zápasu.Profimedia
Svetová jednotka Novak Djokovič (36) sa pred štvrťfinále Davisovho pohára odmietol podrobiť testu na doping. Podľa denníka Marca sa srbskému tenistovi nepáčilo, že antidopingoví komisári prišli hodinu a pol pred zápasom.

"Niečo také som ešte nezažil," povedal Djokovič, ktorý vo štvrťfinále zdolal dvakrát 6:4 Brita Camerona Norrieho a zabezpečil svojmu tímu víťazstvo 2:0. Srbi sa v sobotu v semifinále stretnú s Talianskom.

"Prišli za mnou hodinu a pol pred začiatkom, keď sa už pripravujem na zápas a nemám čas rozmýšľať nad tým, či odovzdám krv alebo moč. Tak som sa s nimi pohádal, pretože niečo také som vo svojej 20-ročnej kariére ešte nezažil," dodal.

"Komisár potom sedel v rohu a celé hodiny ma pozoroval. Je to neuveriteľné. Vždy som sa zastával kontrol, ale nie pred zápasmi. Nemám čo skrývať, no mali by existovať nejaké hranice," doplnil Djokovič.

Víťaz rekordných 24 grandslamov sa po stretnutí napokon podrobil dopingovej kontrole. Podľa denníka Marca sú však predzápasové kontroly na podujatiach ITF bežné a kapitáni všetkých ôsmich účastníkov finálového turnaja Davisovho pohára boli vopred informovaní.