Humbert vyhral svoje šieste finále. V Dubaji oslavuje druhý tohtoročný triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Humbert vyhral svoje šieste finále. V Dubaji oslavuje druhý tohtoročný triumf

Ugo Humbert je vo finále opäť neporazený.
Ugo Humbert je vo finále opäť neporazený.AFP
Ugo Humbert (25) získal na turnaji ATP 500 v Dubaji svoj druhý tohtoročný a celkovo šiesty titul, hoci počas priebehu turnaja čelil mečbalom. Vo finále francúzsky tenista stále neporazený zdolal Kazacha Alexandra Bublika (26) 6:4, 6:3. Nadviazal tak na svoje predchádzajúce cenné víťazstvá vrátane skalpu Daniila Medvedeva a vo svetovom rebríčku sa posunul na 14. miesto.

Humbert - Bublik 6:4, 6:3

Ugo Humbert začal svoj dubajský debut obratom proti krajanovi Gaëlovi Monfilsovi, ktorému odplatil päť dní starú prehru a po dvoch skalpoch bývalých členov elitnej desiatky a dvoch víťazstvách nad súčasnými hráčmi TOP 10 postúpil do finále. Cestou vyradil aj Andyho Murrayho, Huberta Hurkacza po odvrátení troch mečbalov a obhajcu titulu Daniila Medvedeva v semifinále.

V sobotňajšom finále sa prvýkrát stretol s Alexandrom Bublikom a o rok staršieho Kazacha dokázal poraziť bez straty podania. V každom sete odvrátil jeden brejkbal a po necelej hodine a pol vyhral 6:4, 6:3.

Dvadsaťpäťročný Francúz vyhral aj svoje šieste finále, tretie za posledné štyri mesiace a druhýkrát získal trofej z turnaja ATP 500. Predchádzajúce triumfy dosiahol v Aucklande 2020, Antverpách 2020, Halle 2021, Métách 2023 a pred tromi týždňami v Marseille.

Vo svetovom rebríčku aktuálne najvyššie postavený Francúz pokračuje v ceste nahor, v pondelok sa objaví už na 14. mieste a svoje maximum prekoná o ďalšie štyri pozície.

Bublik si zároveň druhýkrát v tejto sezóne zahral finále. Nenadviazal síce na svoj triumf spred mesiaca v Montpellieri, kde ako prvý na okruhu ATP na ceste za titulom otočil zápasy proti všetkým súperom z 0:1 na sety, ale vo svetovom rebríčku sa premiérovo objaví v prvej dvadsiatke. Jeho finálová bilancia je 4:7, márne sa usiloval o prvú trofej z betónov v Dubaji.