Vďaka skreču si Schmiedlová zahrá o finále, čaká ju čínska súperka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vďaka skreču si Schmiedlová zahrá o finále, čaká ju čínska súperka
Schmiedlová je krok od finále.
Schmiedlová je krok od finále.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. marca?

22:00 - Slovenka Tereza Mihalíková nezabojuje o titul vo štvorhre na turnaji WTA 250 v americkom Austine. Spoločne so svojou deblovou partnerkou Yaninou Wickmayerovou nenastúpili do semifinále, kde by sa ako štvrtý nasadený pár stretli s austrálsko-britskou dvojicou Gadecká-Nichollsová.

21:14 - Svetová deviatka Maria Sakkariová dlho bez trénera nezostala. Grécka tenistka si po rozchode s Tomom Hillom najala Davida Witta, s ktorým nedávno ukončila spoluprácu bývalá svetová trojka Jessica Pegulová. Svoj prvý spoločný turnaj odohrajú na blížiacej sa "tisícke" v Indian Wells. Informáciu zverejnil grécky denník Gazzetta.

17:37 - Ugo Humbert získal na turnaji ATP 500 v Dubaji svoj druhý tohtoročný a celkovo šiesty titul, hoci počas priebehu turnaja čelil mečbalom. Vo finále francúzsky tenista stále neporazený zdolal Kazacha Alexandra Bublika 6:4, 6:3. Nadviazal tak na svoje predchádzajúce cenné víťazstvá vrátane skalpu Daniila Medvedeva a vo svetovom rebríčku sa posunul na 14. miesto. Čítajte viac.

08:00 - Marta Kosťuková uprednostnila tento týždeň štart na kvalitnejšie obsadenom a štedrejšie dotovanom turnaji WTA 500 v San Diegu pred obhajobou triumfu v texaskom Austine, kde pred rokom slávila svoj jediný triumf na hlavnom okruhu. V Kalifornii už ôsma nasadená Ukrajinka obhájila väčšinu bodov, keď hodinu pred polnocou v dažďom prerušovanom dueli zdolala Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú 3:6, 6:4, 6:3 a postúpila do semifinále. V ňom vyzve domácu jednotku Jessicu Pegulovú (h2h 0:2).

07:27 - Dvadsaťpäťročný Nór Casper Ruud zdolal na turnaji ATP 500 v Acapulcu svojho štvrtého súpera, tretíkrát po trojsetovej bitke. V ich prvom stretnutí mimo antuky v severskom derby porazil svetovú sedmičku Holgera Runeho z Dánska 3:6, 6:3, 6:4 a zvýšil vedenie vo vzájomných súbojoch na 6:1. V boji o svoju 11. a doteraz najcennejšiu trofej vyzve trojnásobný grandslamový finalista obhajcu titulu Alexa de Minaura z Austrálie (h2h 1:0).

07:22 - Svetová päťka Jessica Pegulová, ktorá si šesť týždňov liečila zranenie krku, pokračuje na svojom prvom turnaji od Australian Open a rozchodu s trénerom Davidom Wittom. Do semifinále domáceho turnaja WTA 500 v San Diegu postúpila po výhre 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou, s ktorou upravila vzájomnú bilanciu na 3:0. Najvyššie nasadená Američanka si o postup do finále zahrá s Martou Kosťukovou alebo Anastasiou Pavľučenkovovou, ktorých štvrťfinálový zápas prerušili v treťom sete za stavu 4:2 pre dážď.

07:16 - Svetová deviatka Alex de Minaur pokračuje v snahe o obhajobu premiérového titulu a zopakovanie svojho najcennejšieho triumfu na podujatí ATP 500 v Acapulcu. Tretí nasadený Austrálčan postúpil do semifinále po tom, ako zdolal 6:3, 2:6 a 4:0 Brita Jacka Drapera, ktorý duel skrečoval. Svoje ročné čakanie na 8. titul sa pokúsi ukončiť proti Holgerovi Runemu alebo Casperovi Ruudovi.

07:00 - Dvadsaťdvaročná Emma Navarrová porazila na turnaji WTA 500 v San Diegu Austrálčanku Dariu Savilleovú 6:4, 6:2, zopakovala vlaňajší výsledok a postúpila do semifinále. Tretia nasadená Američanka si o postup do finále zahrá s Britkou Katie Boulterovou.

04:55 - V čisto čínskom štvrťfinále v Austine vyhrala ôsma nasadená Jüan Jüe nad Wang Yafan za 123 minút 6:3, 7:5 a bude súperkou Anny Karolíny Schmiedlovej v semifinále. Zaujímavosťou je, že krajanky delí v rebríčku WTA len jedna priečka - Jüe je na 68. mieste, Yafan o pozíciu pod ňou.

02:20 - Anna Karolína Schmiedlová si zahrá o finále na podujatí WTA v Austine. Vo štvrťfinále síce s Lotyškou Anastasijou Sevastovou prehrávala 4:6 a 1:2, ale 33-ročná tenistka z Pobaltia duel skrečovala.

"Myslím, že dnes som si nezaslúžila ísť ďalej. Veľmi ma mrzí, čo sa stalo Anastasiji. Žiadnej hráčke nikdy neželám nič zlé. Dúfam, že sa čoskoro uzdraví. Je to skvelá tenistka, dnes hrala veľmi dobre a určite si zaslúžila postúpiť," citovala Schmiedlovú oficiálna stránka WTA.

Slovenka prehrávala v prvom dejstve 0:3 po dvoch stratených podaniach, tie si však následne zobrala späť, avšak ďalší stratený servis za stavu 4:4 znamenal vážny škrt cez rozpočet. Ten však nakoniec bolo zranenie Sevastovej, pre ktoré sa zápas skončil predčasne. Rodáčka z Košíc vyhrala proti neobľúbenej súperke vôbec prvýkrát - a to až v piatej vzájomnej bitke.