Pegulová na Turnaji majsteriek nepoľavila, do semifinále prešla bez straty setu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulová na Turnaji majsteriek nepoľavila, do semifinále prešla bez straty setu

Pegulová hrá v Mexiku výborne.
Pegulová hrá v Mexiku výborne.AFP
Jessica Pegulová (29) síce pri svojom minuloročnom debute na Turnaji majsteriek nevyhrala ani jeden zápas, ale tentoraz prešla skupinovou fázou bez prehry a bez straty setu. Americká tenistka nepoľavila ani s už istým postupom do semifinále, vyradenú Grékyňu Mariu Sakkariovú (28) zdolala 6:3, 6:2 a svoju neporaziteľnosť natiahla na osem zápasov. Bitku o 2. miesto v skupine Bacalar medzi Arynou Sabalenkovou (25) a Jelenou Rybakinovou (24) opakovane prerušoval dážď a napokon ju krátko pred polnocou odložili na piatok.

Pegulová - Sakkariová 6:3, 6:2

Pegulová pri svojom debute na Turnaji majsteriek pred rokom na domácej pôde v texaskom Fort Worth prehrala všetky tri zápasy vo dvojhre i štvorhre, hoci krátko predtým vyhrala turnaj WTA 1000 v Guadalajare a zdvihla si sebavedomie ziskom svojej vtedajšej najcennejšej trofeje.

Tento rok sa na vrchol sezóny naladila takisto triumfom, keď ovládla turnaj WTA 250 v rodnej krajine svojej mamy - juhokórejskom Soule. Na rozdiel od minulého roka však pokračovala vo víťaznej sérii aj na Turnaji majsteriek, keď v skupinovej fáze v mexickom Cancúne zdolala všetky svoje súperky po dvoch setoch.

Po Rybakinovej a svetovej jednotke Sabalenkovej pokračovala v skvelom výkone aj proti Marii Sakkariovej, hoci už mala istotu postupu zo skupiny a mohla šetriť sily. Grékyňu, ktorá nemala šancu pokračovať na turnaji, zdolala 6:3, 6:2 a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 5:5.

Predchádzajúce dve vystúpenia Sakkariovej na Turnaji majsteriek sa premenili na semifinále, tento rok však získala iba jeden set. Proti Pegulovej urobila osem dvojchýb, pri svojom podaní vyhrala len dva z deviatich gemov a sezónu ukončila sériou piatich prehier.

Američanka je vo veku 29 rokov najstaršia singlistka na tohtoročnom Turnaji majsteriek, zdolala členku elitnej desiatky šiesty raz v rade a svoju bilanciu proti hráčkam z TOP 10 zlepšila na 18:26.

Na meno svojej semifinálovej súperky si musí počkať minimálne do piatku. Na druhom mieste v skupine Chetumal môžu skončiť Iga Swiateková, Coco Gauffová, Ons Džabúrová a teoreticky aj Markéta Vondroušová.