Alcaraz stratil v prvom kole French Open iba štyri hry, Rubľov trafil 79 víťazných úderov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz stratil v prvom kole French Open iba štyri hry, Rubľov trafil 79 víťazných úderov

Alcaraz stratil v prvom kole French Open iba štyri gemy.
Alcaraz stratil v prvom kole French Open iba štyri gemy.Profimedia
Španiel Carlos Alcaraz (21) začal svoju púť na tohtoročnom French Open jednoznačným víťazstvom nad Američanom J. J. Wolfom (25). V zápase hranom v aréne Philippe Chatriera, kde počas posledného dejstva museli zatiahnuť strechu, stratil iba štyri gemy a na kurte sa zdržal necelé dve hodiny s výsledkom 6:1, 6:2, 6:1. Postupujú aj Andrej Rubľov (26) či Grigor Dimitrov (33).

Wolf - Alcaraz 1:6, 2:6, 1:6

Wolf začal zápas ziskom podania Španiela, ale potom prehral osem gemov v rade a nedokázal sa vyrovnať razantnej a presnej hre svetovej trojky. Alcaraz bol pôsobivý aj pri sieti, keď premenil 10 z 11 nábehov a ničil svojho amerického súpera na returne. Pri Wolfovom podaní zahral 62 percent loptičiek.

"Som naozaj šťastný, že som sa vrátil do Paríža a opäť hrám. Bol to pre mňa náročný mesiac, milujem tenis. Byť mimo neho bolelo, ale snažil som sa urobiť všetko pre to, aby som tu bol a opäť ukázal toho bojovného ducha. Myslím, že sa mi to dnes podarilo," povedal po postupe. Alcaraz bude v druhom kole čeliť lepšiemu z duelu medzi holandským kvalifikantom Jesperom De Jongom a Jackom Draperom z Veľkej Británie.

Rubľov - Daniel 6:2, 6:7, 6:3, 7:5

Úvod turnaja vyšiel svetovej šestke Rubľovovi, ktorý síce v tajbrejku prehral druhý set s Japoncom Danielom, ale potom po viac ako troch hodinách vďaka 79 víťazným úderom získal zápas pre seba.

V druhom kole sa Rubľov stretne so Španielom Pedrom Martínezom, ktorý postúpil po päťsetovej bitke s Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Enetpulse

Grigor Dimitrov oslávil hladký postup, keď bulharský dlháň zdolal Aleksandara Kovačeviča z USA v troch setoch 6:4, 6:3, 6:4.