Po kvalifikácii sa jej v hlavnej fáze nedarilo. Šramková končí na French Open v 1. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po kvalifikácii sa jej v hlavnej fáze nedarilo. Šramková končí na French Open v 1. kole

Šramková síce zvládla trojkolovú kvalifikáciu, ale v hlavnej fáze končí už po prvom kole.
Šramková síce zvládla trojkolovú kvalifikáciu, ale v hlavnej fáze končí už po prvom kole.AFP
Slovenka Rebecca Šramková (27) po úspešnej trojzápasovej kvalifikácii vypadla v prvom kole hlavnej fázy grandslamového French Open. Za hodinu a 24 minút podľahla Američanke Amande Anisimovej (22) 6:7, 4:6.

Šramková - Anisimová 6:7, 4:6

Slovenka stratila hneď prvý servis a bleskovo prehrávala 1:4. Následne zabrala aj vďaka siedmim dvojchybám súperky, požičané si zobrala späť a úvodný set dotiahla do tajbrejku. Tam mala k dispozícii setbal za stavu 6:5, no výhodu premrhala a nakoniec ťahala za kratší koniec po výsledku 6:8.

Zle-nedobre to so Šramkovou vyzeralo na začiatku druhého dejstva, keď stratila druhé podanie, stav bol razom 2:4. Aj v tomto prípade však Anisimovú rodáčka z Bratislavy brejkla - dokonca čistou hrou. Favoritka z USA na druhej strane reagovala rovnakou mincou, aby viedla 5:4. Duel dopodávala totožne gemom po štyroch fiftínoch, na postup do 2. kola využila premiérový mečbal.

Anisimová mala síce celkovo viac dvojchýb (7:1, všetky urobila v prvom sete) i nevynútených chýb (26:14), ale zároveň nazbierala takmer o trikrát viac winnerov (36:13). V druhom sete túto štatistiku ovládla pomerom 16:5.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Šramková nepridá siedmu výhru na okruhu WTA za posledných 12 mesiacov, pričom ani pri treťom vystúpení na grandslamoch (Australian Open 2017, French Open 2022) sa nedostala za brány prvého kola. 

Dvadsaťdvaročnú semifinalistku Roland Garros 2019 čaká v druhom kole lepšia z dvojice Ľudmila Samsonovová - Magda Linettová. Ruska a Poľka si zmerajú sily až v pondelok.