Sabalenková po rušnom French Open a vypadnutí v semifinále: Budem silnejšia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sabalenková po rušnom French Open a vypadnutí v semifinále: Budem silnejšia
Sabalenková utrpela kolaps v treťom sete a vypadla z Roland Garros.
Sabalenková utrpela kolaps v treťom sete a vypadla z Roland Garros.Reuters
Svetová dvojka Aryna Sabalenková (25) vo štvrtok v semifinále French Open prehrala s Češkou Karolínou Muchovou (26), ale zdôraznila, že turnaj opúšťa silnejšia.

Bieloruska, tohtoročná šampiónka Australian Open, mala ďaleko od ideálneho začiatku turnaja, keď čelila otázkam o podpore svojej krajiny v rámci ruskej invázie na Ukrajinu. Vynechala preto dve tlačové konferencie. Najprv odmietla vojnu odsúdiť a o niekoľko dní neskôr zmiernila mediálne napätie vyjadrením svojho nesúhlasu s ňou a s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom.

Sabalenková tlieska svojej súperke
Sabalenková tlieska svojej súperkeReuters

"Po jednej tlačovej konferencii som sa cítila emocionálne zle," povedala. "Nemohla som spať. Ale jediná vec, ktorú môžem v tomto živote robiť dobre, je hrať tenis. Snažím sa sústrediť na veci, ktoré som mohla ovplyvniť a ktoré som mohla urobiť. Nebol žiadny moment, keď by som si povedala, že nechcem hrať tenis. To je jediná vec, ktorú v živote robím dobre a mám ju pod kontrolou," vyhlásila. 

"Myslím si, že som naozaj vyčerpaná. Ale je to len preto, že som tento zápas prehrala. Bolo to skvelých pár týždňov s určitými emocionálnymi výzvami, ktoré zvládnem. Budem silnejšia," doplnila.

S mediálnou búrkou za chrbtom Sabalenková nastúpila do semifinále proti Muchovej s vedomím, že zisk titulu ju po prvý raz vynesie do čela svetového rebríčka. Za stavu 5:2 v treťom sete nevyužila pri podaní súperky mečbal a potom jej odišlo vlastné podanie.

"Myslím, že po tom, ako som stratila svoje podanie (na 5:3, pozn.)," odpovedala na otázku, kedy sa jej zápas vymkol z rúk. "Podávala som na víťazstvo, ale po tomto geme tak trochu nastúpila Karolína a začala hrať agresívnejšie. Stratila som rytmus. Nebola som tam," ozrejmila.

"Každopádne, turnaj nehodnotím negatívne. Myslím, že som sa na antuke výrazne zlepšila. Dosiahla som tu svoj najlepší výsledok," nadviazala.

Sabalenková, ktorá minulý rok vynechala Wimbledon pre zákaz vstupu ruských a bieloruských hráčok po invázii, dodala, že je rada, že má víza a môže v júli absolvovať tretí grandslam sezóny..

"Áno, teraz mám víza. Môžem oslavovať. Prídem na Wimbledon, čo je skvelá správa."

Muchová - Sabalenková 7:6, 6:7, 7:5