Ako bájny fénix. Haddadová Maiová s obratom proti Džabúrovej, zahrá si semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ako bájny fénix. Haddadová Maiová s obratom proti Džabúrovej, zahrá si semifinále
Haddadová Maiová prepisuje brazílsku tenisovú históriu.
Haddadová Maiová prepisuje brazílsku tenisovú históriu.Roland Garros
Beatriz Haddadová Maiová (27) vyhrala na tohtoročnom French Open už štvrtý trojsetový súboj v rade a po obrate ovládla tretí zápas za sebou. Prvá brazílska štvrťfinalistka grandslamového turnaja od roku 1968 si poradila po setoch 3:6, 7:6, 6:1 so svetovou sedmičkou a finalistkou dvoch minuloročných grandslamov Ons Džabúrovou (28). V semifinále sa stretne s víťazkou reprízy minuloročného finále medzi Igou Swiatekovou (22) a Cori Gauffovou (19).

Haddová Maiová - Džabúrová 3:6, 7:6, 6:1

Beatriz Haddad Maiová sa vrátila po dopingovom treste v septembri 2020 a odvtedy prežíva najlepšie obdobie svojej kariéry. Vlani získala svoje prvé tituly na najvyššej úrovni na tráve v Nottinghame a Birminghame. V Toronte si zahrala finále turnaja WTA 1000 a postupne sa prepracovala do prvej pätnástky svetového rebríčka.

Vysokej Brazílčanke však stále niečo chýbalo. Konkrétne úspech na grandslamových turnajoch, na ktorých sa ešte pred dvoma týždňami nedostala ďalej ako do druhého kola. V dejisku Roland Garros však svoje najlepšie výsledky na hlavnom podujatí mnohonásobne vylepšila, hoci v posledných troch zápasoch turnaja bola veľmi blízko k tomu, aby skončila.

V treťom kole zlikvidovala mečbal Jekateriny Alexandrovovej, v osemfinále prehrávala proti Sare Sorribesovej o set a dva brejky a v stredajšom štvrťfinále musela siahnuť po obrate so skúsenou svetovou sedmičkou Ons Džabúrovou.

"Chcem sa všetkým poďakovať za podporu. Na grandslame je výhoda, že aj po náročnom zápase máte väčšinou deň pauzu. V osemfinále proti Sorribesovej Tormovej som strávila na kurte takmer štyri hodiny, no vďaka môjmu tímu na čele s fyzioterapeutom som dokázala zregenerovať. Nie je jednoduché nastúpiť proti Ons, ktorá hra variabilne a často využíva stopbaly. Podarilo sa mi však eliminovať jej zbrane," uviedla priamo na kurte šťastná semifinalistka z Brazílie.

V úvodnom dejstve trikrát stratila svoje podanie a ani raz sa nedostala do vedenia. V tom nasledujúcom sa dočkala brejku až za stavu 5:5, keď čelila dokonca dvom hrozbám v rade. Tie však zlikvidovala a hoci v ďalšom geme nevyužila setbal, napokon v tajbrejku vyhrala 7:5 a vyrovnala stav stretnutia.

V záverečnej sade si rýchlo vybudovala náskok 3:0 s dvoma brejkmi proti zjavne rozčúlenej Džabúrovej. Jej súperka sa však opäť zdvihla a nasledoval tuhý boj o každý gem. Haddadová Maiová bola v kľúčových momentoch silnejšia a napokon dovolila Tunisanke len jeden gem.

Rodáčka zo Sao Paula, ktorá ukončila 55-ročné čakanie na brazílsku štvrťfinalistku grandslamu, je prvou brazílskou semifinalistkou na French Open v otvorenej ére tenisu a druhou na Majors po Marii Buenovej na US Open 1968. Ako prvá v otvorenej ére sa na parížskej antuke dostala do semifinále po obratoch v treťom kole, osemfinále a štvrťfinále. Postupom medzi najlepšie kvarteto si s najväčšou pravdepodobnosťou zabezpečila debut v top 10 rebríčka.

Pozrite si ďalšie tenisové správy v našom trackeri