ATP Tour po dvoch desaťročiach opäť v Hong Kongu. V akcii svetová päťka i návrat veterána

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ATP Tour po dvoch desaťročiach opäť v Hong Kongu. V akcii svetová päťka i návrat veterána

Rubľov je pripravený odštartovať novú sezónu v Hong Kongu.
Rubľov je pripravený odštartovať novú sezónu v Hong Kongu.AFP
Svetová päťka Andrej Rubľov začne sezónu 2024 na turnaji Hong Kong Open, keď sa ATP Tour vráti do mesta prvýkrát po viac ako 20 rokoch, uviedli v utorok organizátori.

K 26-ročnému Rusovi sa na podujatí (1. - 7. januára) vo Victoria Parku, ktoré je dôležitou prípravou na Australian Open, pridajú aj grandslamoví semifinalisti Frances Tiafoe a Karen Chačanov.

Muži sa na Hong Kong Open naposledy predstavili v roku 2002 a medzi bývalých šampiónov patria Pete Sampras, Andre Agassi, Pat Cash, Ivan Lendl či Jimmy Connors. Austrálsky velikán Rod Laver vyhral úvodný ročník v roku 1973.

Rubľov, ktorý bude najvyššie nasadeným hráčom, získal tento rok dva tituly a to vo švédskom Bastade a v Monte Carle. Americký 16. hráč sveta Tiafoe zanechal výraznú stopu na US Open 2022, kde prehral epické päťsetové semifinále s neskorším šampiónom Carlosom Alcarazom.

Frances Tiafoe.
Frances Tiafoe.AFP

Rus Chačanov zaznamenal taktiež nedávno grandslamové úspechy. V uplynulom ročníku si zahral semifinále Australian Open, v ktorom nestačil na Stefanosa Tsitsipasa. Pred rokom stroskotal tesne pred bránami finále na US Open proti Casperovi Ruudovi. "Teším sa, že pomôžem vrátiť do mesta vzrušenie z ATP Tour prvýkrát od začiatku roka 2000," povedal Chačanov.

Chorvátsky šampión US Open z roku 2014 Marin Čilič začne na podujatí svoj návrat po zranení. Tridsaťpäťročný veterán sa v januári tohto roka podrobil operácii kolena a následne odohral na Tour 2023 len jeden zápas, pričom mu aktuálne patrí 666. miesto v rebríčku.