Vysoko nasadené Slovenky začali v Dubaji víťazne, Šramková dohrávať nemusela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vysoko nasadené Slovenky začali v Dubaji víťazne, Šramková dohrávať nemusela
Šramková bude v druhom kole jasná favoritka.
Šramková bude v druhom kole jasná favoritka.Profimedia
Slovenské tenistky Viktória Hrunčáková (25) a Rebecca Šramková (27) vstúpili v pondelok do turnaja ITF WTT W100 v Dubaji (100 000 USD, tvrdý povrch vonku) zhodne víťazne.

Hrunčáková - Jakupičová 6:4, 6:3

Hrunčákovej patrí v turnajovom pavúku pozícia nasadenej jednotky. Mladšia z dvojice Sloveniek na podujatí zdolala v prvom kole Dalilu Jakupovičovú za 76 minút. V prvom sete uchmatla súperke gem za stavu 3:3 a už dopodávala na pretavenie náskoku.

Druhá sada priniesla celkovo tri brejky pre slovenskú reprezentantku a singlovú dvojku krajiny. V poslednom geme pri servise Jakupovičovej využila na postup až štvrtý mečbal. Proti jednotke sa v druhom kole postaví víťazka duelu kvalifikantiek - lepšia z dvojice Lola Radivojevičová (Srbsko) a Isabella Šiniková (Bulharsko).

Postavenie Hrunčákovej v rebríčku WTA pred štartom turnaja v Dubaji.
Postavenie Hrunčákovej v rebríčku WTA pred štartom turnaja v Dubaji.Flashscore

Šramková - Stevanovičová 6:1, 2:0 (skreč)

Ešte kratšie sa na kurte zdržala Šramková - len 51 minút. Na turnaji je nasadenou trojkou, na úvod jej márne vzdorovala Natalija Stevanovičová. Srbka sa v prvom sete trápila, prvý gem získala až za stavu 0:5, keď pri svojom podaní odvrátila tri brejkbaly Slovenky.

V druhom sete si Šramková zobrala servis protivníčky, čisto hrou zvýšila na 2:0 a následne sa už nehralo, keďže Stevanovičová duel skrečovala. Dvadsaťsedemročná zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s víťazkou súboja iných kvalifikantiek - Jekaterinou Jašinovou (Rusko) a Peangtarn Plipuechovou (Thajsko).