Tenis hrať nezabudla. Wozniacka po troch rokoch víťazne, deklasovala kvalifikantku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenis hrať nezabudla. Wozniacka po troch rokoch víťazne, deklasovala kvalifikantku

Legenda dánskeho tenisu je späť.
Legenda dánskeho tenisu je späť.Profimedia
Dánska tenistka Caroline Wozniacka (33) zažila víťazný návrat na kurty po vyše triapolročnej prestávke. V úvodnom kole turnaja WTA v Montreale zdolala austrálsku kvalifikantku Kimberly Birrellovú hladko 6:2, 6:2.

Wozniacka absolvovala v utorok prvý zápas od Australian Open 2020, keď v 3. kole prehrala s Tunisankou Ons Džabúrovou. Medzitým sa stala dvojnásobnou matkou. V Montreale štartuje na základe divokej karty, ktorú dostala od organizátorov a predstaví sa aj na blížiacom sa US Open.

V utorok zvíťazila prvýkrát ako matka. "To je celkom bláznivé. Jedným okom som sledovala hodiny, moje deti práve spia. Je super, že som hrala dopoludnia, celé poobedie mám pre nich," prezradila po víťazstve.

Usmievavá Dánka dobývala tenisový svet už ako tínedžerka a pred oslavou 20. narodenín mala na konte sedem trofejí z turnajov WTA. Na čele svetového rebríčka strávila celkovo 71 týždňov, ale dlho márne bojovala o veľký triumf. Až v roku 2017 ovládla Turnaj majsteriek a potom na Australian Open 2018 získala svoj premiérový grandslamový primát.

Zostrih zápasu Wozniacka - Birellová.
Flashscore

Rodáčku z Odense následne začala výrazne limitovať nevyliečiteľná reumatoidná artritída a vo veku iba 29 rokov - po austrálskom Grand Slame 2020 - sa rozhodla po 15 rokoch na tenisovom okruhu ukončiť kariéru. Chcela sa viac sústrediť na svoj súkromný život a založenie rodiny, ako aj ísť príkladom pri zvládaní svojho autoimunitného ochorenia, ktoré medzitým upadlo do remisie a umožnilo jej vrátiť sa do tenisového kolotoča.

"Počas posledných troch rokov bez tenisu som si vynahradila stratený čas s rodinou. Stala som sa matkou, mám dve deti, za ktoré som veľmi vďačná. Stále však mám ciele, ktoré chcem dosiahnuť a svojim deťom ukázať, že za snami sa dá ísť bez ohľadu na vek či úlohu. Ako rodina sme sa rozhodli, že nastal ten správny čas. Vraciam sa a už sa neviem dočkať," napísala na sociálnych sieťach po oznámení návratu. 

Pozápasové vyjadrenie Wozniackej.
Flashscore