Lehečka vyradil Rubľova a oplatil mu minuloročný koniec. V osemfinále vyzve Tsitsipasa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka vyradil Rubľova a oplatil mu minuloročný koniec. V osemfinále vyzve Tsitsipasa

Jiří Lehečka vyhral odvetný zápas s Andrejom Rubljovom v Indian Wells
Jiří Lehečka vyhral odvetný zápas s Andrejom Rubljovom v Indian WellsProfimedia
Jiří Lehečka (22) si pripísal tretí skalp hráča TOP 10. V Indian Wells zdolal svetovú päťku Andreja Rubľova (26) 6:4, 6:4, čím mu odplatil minuloročné vyradenie a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. O prvé štvrťfinále na podujatiach Masters 1000 si Čech zahrá s Grékom Stefanosom Tsitsipasom (25).

Rubľov - Lehečka 4:6, 4:6

Pred dvoma týždňami v Dubaji Jiří Lehečka po dvoch trojsetových bitkách skrečoval boj o semifinále pre bolesti v pravej ruke, ale na Masters 1000 v Indian Wells ho žiadne vážne zranenie neobmedzuje. Po obrate proti domácemu Brandonovi Nakashimovi zvládol aj druhý zápas proti favorizovanému Andrejovi Rubľovovi.

Lehečka nečelil proti svetovej päťke ani jednému brejkbalu. Po svojom podaní prehral len 11 fiftínov a po svojom prvom servise vyhral dokonca 25 z 27 bodov. Po necelej hodine a štvrť zvíťazil 6:4, 6:4, keď oba sety rozhodol brejkom hneď v úvode. O štyri roky staršiemu Rusovi sa tak pomstil za vlaňajšie vyradenie a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2.

"Bol to náš štvrtý zápas, takže sme obaja vedeli, čo môžeme od seba očakávať. Vlani som ho už raz zdolal, ale tu som s ním prehral. Spätne som sa na ten zápas pozeral a snažil som sa nájsť, čo by som mohol zlepšiť. Teraz som trochu iný hráč," komentoval Lehečka, ktorý svojho súpera na víťazné údery prestrieľal drvivým pomerom 31:8. Pred rokom v druhom kole ich nazbieral len šesť.

"Som teraz sebavedomejší a myslím si, že moja hra sa zlepšila. Preto som vedel, že to musím byť ja, kto ako prvý trafí tvrdý úder. Snažil som sa sústrediť na svoj servis, aby som mu nedal príliš veľa slobody. A fungovalo to," pochvaľoval si Čech.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Hráča TOP 10 zdolal Lehečka po sérii ôsmich prehier a svoju bilanciu upravil na 3:13. Prvé dve víťazstvá nad členmi elitnej desiatky zaznamenal na začiatku minulej sezóny proti Kanaďanovi Félixovi Augerovi-Aliassimemu (Australian Open) a Rubľovovi (Dauha).

"Vždy som si veril. A vždy sme ja aj môj tím vedeli, že mám na to, aby som týchto hráčov porazil. Vlani však tomu ešte niečo chýbalo. Bola to moja prvá kompletná sezóna na okruhu ako hráča TOP 50. Prvýkrát v živote som hral na každom väčšom turnaji. Poučili sme sa z toho a stále sme cítili, že je veľa vecí, na ktorých by sme mohli popracovať," povedal aktuálne 32. tenista sveta, ktorý by sa mal o týždeň vrátiť do TOP 30.

Štvrťfinalista Australian Open z roku 2023 hrá na turnaji Masters 1000 dvanásty raz v kariére a postupom do osemfinále vyrovnal svoje maximum z minuloročného antukového podujatia v Monte Carle. O šancu ho prekonať sa stretne so Stefanosom Tsitsipasom (h2h 0:2), s ktorým prehral v Rotterdame 2022 a vlani v Melbourne.

"Byť tu druhýkrát je pre mňa veľkou výhodou. Už viem, čo môžem očakávať, a je pre mňa oveľa jednoduchšie pripraviť sa na takéto zápasy," dodal Lehečka, ktorý začiatkom tejto sezóny získal v Adelaide svoj prvý titul na okruhu ATP.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Indian Wells