Swiateková si tentoraz dala na Noskovú pozor, Češky v Indian Wells skončili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková si tentoraz dala na Noskovú pozor, Češky v Indian Wells skončili
Linda Nosková prehrala s Igou Swiatekovou 4:6, 0:6.
Linda Nosková prehrala s Igou Swiatekovou 4:6, 0:6.Profimedia
Linda Nosková (19) sa na januárovom Australian Open blysla skalpom najväčšej favoritky Igy Swiatekovej (22), ale v treťom kole "tisícky" v kalifornskom Indian Wells nenašla na svetovú jednotku recept. Posledná česká nádej v ženskej dvojhre prehrala so šampiónkou z roku 2022 napriek skvelému začiatku 4:6, 0:6. Markéta Vondroušová (24) do osemfinálového zápasu z osobných dôvodov vôbec nenastúpila.

Swiateková - Nosková 6:4, 6:0

Linda Nosková šokovala tenisový svet úspešným obratom proti svetovej jednotke Ige Swiatekovej v 3. kole januárového Australian Open. V rovnakej fáze "piateho grandslamu" v Indian Wells však na pomalšom betóne, ktorý jej súperke viac vyhovuje, sa však k otočke ani nenadýchla.

V druhom geme zlikvidovala dva brejkbaly a vďaka svojej agresívnej a presnej hre mohla ísť za stavu 4:2 do vedenia o dva brejky. Nevyužila však ani jednu z troch šancí, z toho dve v rade, a postupne pre vlastné chyby stratila 12 fiftínov za sebou. V záverečnej hre úvodného dejstva mala dva gembaly, lenže nezvládla ich a Swiateková viedla na sety 1:0 po víťaznom bekhendovom údere. Od posledného brejkbalu v siedmej hre získala Nosková v prvom sete len tri zo záverečných 19 bodov.

Strata dobre rozohraného úvodného dejstva Noskovú očividne rozhodila, keďže na začiatku ďalšieho produkovala lacné chyby a rýchlo nechala Swiatekovú utiecť do vedenia 3:0. V závere utrpela potupný kanár a od stavu 4:2 a 40:15 nezískala ani jeden gem.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Nosková odohrala svoj piaty turnaj v aktuálnej sezóne a po postupe cez Camilu Giorgiovú sa postarala o to, že z kalifornskej púšte odíde minimálne s jedným víťazstvom. Na BNP Paribas Open sa predstavila druhýkrát v kariére, vlani tiež vypadla v treťom kole, keď v dvoch setoch podľahla Coco Gauffovej.

Svoju bilanciu proti hráčkam TOP 10 svetového rebríčka si zhoršila na 5:8, po Swiatekovej na Australian Open zdolala vo februári v Dauhe 1000 aj Mariu Sakkariovú. Štvrťfinalistka Australian Open si už zahrala štvrťfinále na podujatiach WTA 250 aj 500, ako aj na grandslamových turnajoch, ale na svoju prvú účasť medzi najlepšími ôsmimi na Masters stále čaká.

Swiateková, ktorá upravila vzájomnú bilanciu na 2:1 vo svoj prospech, štartuje v Indian Wells štvrtýkrát a zakaždým postúpila medzi posledných 16 tenistiek. Predminulý rok na tomto mieste triumfovala, vlani vypadla v semifinále.

Svoju tohtoročnú výbornú štatistiku vylepšila na 16:2, pričom prehrala len s Noskovou a s rozbehnutou Annou Kalinskou v Dubaji. V osemfinále sa stretne s Juliou Putincevovou.

Vondroušová odstúpila z osobných dôvodov

Markéta Vondroušová mala byť jednou z posledných troch českých nádejí v boji o postup do osemfinále BNP Paribas Open. Úradujúca wimbledonská šampiónka, ktorá po štvrťfinálovej účasti na minuloročnom US Open neprežíva príliš vydarené obdobie, však do zápasu 3. kola nenastúpila, čím automaticky poslala do ďalšej fázy Martu Kosťukovú.

Podľa agentúry Reuters sa česká jednotka ospravedlnila z osobných dôvodov. Ďalšie podrobnosti nepoznáme a vôbec nie je isté, či rodáčka zo Sokolova bude hrať na blížiacej sa "tisícke" v Miami na Floride.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Indian Wells