Obhajca titulu Alcaraz zdolal neobľúbeného súpera, čaká ho senzačný premožiteľ

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca titulu Alcaraz zdolal neobľúbeného súpera, čaká ho senzačný premožiteľ

Carlos Alcaraz môže prvýkrát obhájiť titul z turnaja Masters 1000.
Carlos Alcaraz môže prvýkrát obhájiť titul z turnaja Masters 1000.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) urobil druhý zo šiestich krokov k premiérovej obhajobe titulu na turnajoch Masters 1000 v Indian Wells. Trápiacemu sa Kanaďanovi Félixovi Augerovi-Aliassimeovi (23) nedal žiadnu šancu a po víťazstve 6:2, 6:3 pokračuje za prvým triumfom od vlaňajšieho Wimbledonu. Medzi 16 najlepších sa dostal aj stále neporazený Talian Jannik Sinner (22), ktorý môže Alcaraza zosadiť z postu svetovej dvojky.

Auger-Aliassime - Alcaraz 2:6, 3:6

Carlos Alcaraz pricestoval do Indian Wells, kde vlani získal jednu zo štyroch trofejí z turnajov Masters 1000, dva týždne po zranení členka v Riu de Janeiro. Nohu sa mu však podarilo rýchlo vyliečiť a v Kalifornii hrá bez obmedzení. Po prehratom úvodnom sete s Matteom Arnaldim sa zmobilizoval a v nasledujúcich štyroch setoch stratil len šesť gemov.

Vo svojom druhom vystúpení proti Félixovi Augerovi-Aliassimeovi ani raz nestratil svoje podanie. Jediný brejkbal v závere prvého setu zlikvidoval a po hodine a štvrť zvíťazil 6:2, 6:3.

"Myslím si, že Félix si veľmi nepomohol servisom, ktorý ho drží vo väčšine zápasov. Takmer každý return som vrátil do kurtu a mal som pocit, že od základnej čiary hrám lepšie. Zahral som niekoľko naozaj dobrých bodov a myslím si, že to išlo celkom dobre. Hral som agresívne s minimom chýb. Bol to odo mňa takmer dokonalý zápas," pochvaľoval si Alcaraz.

Dvadsaťročný Španiel po úvodných troch prehrách zdolal o tri roky staršieho Kanaďana druhýkrát v rade. V Indian Wells sa mu to podarilo opäť a opäť v dvoch setoch.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Dvadsaťtriročný Auger-Aliassime sa márne pokúšal o prvý skalp člena TOP 5 od Turnaja majstrov 2022. Zároveň sa mu nepodarilo stať sa len tretím hráčom po Alexandrovi Zverevovi (5) a Jannikovi Sinnerovi (4), ktorý Alcaraza zdolal aspoň štyrikrát.

Alcaraz môže obhájiť titul tretíkrát v kariére a prvýkrát mimo domácej antuky. Doteraz sa mu to podarilo "len" vlani v Barcelone a Madride. Na triumf čaká už osem mesiacov od Wimbledonu, tento rok stále márne hľadá formu. Na Australian Open prehral vo štvrťfinále s Alexandrom Zverevom, v Buenos Aires vypadol v semifinále s Nicolásom Jarrym a v Riu de Janeiro skrečoval pre zranenie už po dvoch gemoch.

V osemfinále sa dvojnásobný grandslamový šampión Alcaraz stretne s dvadsaťštyriročným Maďarom Fábiánom Marozsánom, s ktorým vlani senzačne prehral na antukovom Masters 1000 v Ríme.

Struff - Sinner 3:6, 4:6

Vzhľadom na slabšiu formu môže Alcaraz po turnaji prísť o post svetovej dvojky. Na jeho pozíciu bude útočiť stále neporazený Jannik Sinner, ktorý v tejto sezóne vyhral všetkých 14 zápasov a svoju neporaziteľnosť predĺžil na 17 duelov. Naposledy zvíťazil 6:3, 6:4 nad Nemcom Janom-Lennardom Struffom.

"Bolo to dosť náročné. Vedel som, že má skvelý servis a tlačí sa do úderov, preto som sa snažil byť agresívny ako on. Snažil som sa využiť sebavedomie a dobre podávať pod tlakom, čo sa mi aj podarilo," komentoval Sinner.

Dvadsaťdvaročný Talian v januári na Australian Open premenil svoje prvé grandslamové finále v premiérový titul, keď utiekol Daniilovi Medvedevovi z manka 0:2 na sety. Vo februári ovládol halovú "päťstovku" v Rotterdame.

Sinner premenil aj štvrtú účasť na Masters v kalifornskej púšti aspoň v osemfinále. Minuloročný semifinalista v ňom teraz vyzve domáceho Bena Sheltona (h2h 1-1), s ktorým vlani na jeseň prehral v Šanghaji, ale potom mu prehru odplatil vo Viedni.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Indian Wells