Naposledy ako tínedžerka. Gauffová pred 20. narodeninami vyhrala 157 duelov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Naposledy ako tínedžerka. Gauffová pred 20. narodeninami vyhrala 157 duelov
Coco Gauffová vyhrala ako tínedžerka rekordných 51 zápasov na turnajoch WTA 1000.
Coco Gauffová vyhrala ako tínedžerka rekordných 51 zápasov na turnajoch WTA 1000.Profimedia
Coco Gauffová (19) v Indian Wells zavŕšila jednu z kapitol svojej kariéry. Odohrala posledný singlový zápas ako tínedžerka, pričom v tejto úlohe zaznamenala úctyhodných 157 víťazstiev. Na podujatiach WTA 1000 vyhrala 51 zápasov, čím stanovila nové historické maximum. Jej posledným duelom v pozícii tínedžerky bol dvojsetový triumf proti Talianke Lucii Bronzettiovej (25), ďalší už odohrá v deň svojich 20. narodenín proti Elise Mertensovej (28).

Bronzettiová - Gauffová 2:6, 6:7

Coco Gauffová dva dni po úvodnom trápení proti Francúzke Clare Burelovej, ktorú zdolala po obrate 0:4 v treťom sete, zvládla súboj s Luciou Bronzettiovou oveľa ľahšie. Svoju o šesť rokov staršiu taliansku súperku zdolala 6:2,7:6.

V prvých troch gemoch pri vlastnom podaní Gauffová zlikvidovala všetkých deväť brejkbalov. Prvýkrát v tejto sezóne tak vyhrala úvodný set pri stopercentnej úspešnosti odvracania brejkbalov.

V druhom sete za stavu 4:2 nepotvrdila brejk a musela ísť do tajbrejku, ktorý však rovnako ako v predchádzajúcom kole zvládla. Nad Taliankou triumfovala aj v druhom vzájomnom stretnutí 2:0 na sety.

"Som rada, že som opäť nemusela ísť do tretieho setu. Posledný zápas bol ťažký a dnes to mohlo byť podobné. Našťastie som v závere trafila niekoľko dobrých úderov a zápas tak ukončila," komentovala Gauffová.

Američanka si ako tínedžerka pripísala celkovo 157. víťazstvo, z toho 51. na turnajoch WTA 1000 (od roku 2009). Toľkokrát na "tisíckach" nevyhrala pred svojou dvadsiatkou žiadna tenistka.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

Gauffová dokázala ako tínedžerka vyhrať sedem turnajov vrátane minuloročného US Open. Na domácej pôde neprehrala už 18 zápasov a 352 dní v rade. Naposledy ešte 25. marca 2023 v Miami, odvtedy ovládla Washington, Cincinnati, newyorský grandslam a teraz sa vezie na víťaznej vlne v Indian Wells.

Svetová trojka Gauffová bude v stredu v deň svojich 20. narodenín hrať s Elise Mertensovou (h2h 3-0) o obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále. Belgičanka v treťom kole zdolala japonskú šampiónku z roku 2018 Naomi Osakovú 7:5, 6:4 a prvýkrát v Kalifornii postúpila medzi 16 najlepších.

Raducanuová - Sabalenková 3:6, 5:7

Aryna Sabalenková zaznamenala prvé dvojsetové víťazstvo od januárovej obhajoby titulu na Australian Open. V súboji grandslamových šampiónok zdolala víťazku US Open z roku 2021 Emmu Raducanuovú 6:3, 7:5 a postúpila do osemfinále. Britka prehrala aj svoj šiesty zápas s hráčkou TOP 10.

Svetová dvojka hrá po triumfe v Melbourne len na druhom turnaji. Po neúspechu s Donnou Vekičovou v Dubaji sa vytrápila vo svojom úvodnom vystúpení v Indian Wells, ale v sobotu unikla štyrom mečbalom domácej Peyton Stearnsovej a vykročila za obhajobou vlaňajšieho finále.

Bieloruska sa o postup do štvrťfinále stretne buď s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, alebo Američankou Emmou Navarrovou.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Indian Wells