Šok v Indian Wells. Djokovič po slabom výkone prehral s talianskym lucky loserom Nardim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šok v Indian Wells. Djokovič po slabom výkone prehral s talianskym lucky loserom Nardim

Djokovič v Indian Wells prekvapujúco končí už v 3. kole.
Djokovič v Indian Wells prekvapujúco končí už v 3. kole.Profimedia
Novakovi Djokovičovi (36) návrat po piatich rokoch na turnaj Masters 1000 v Indian Wells poriadne zhorkol. Skúsený Srb senzačne nestačil už v treťom kole na 123. hráča sveta, Taliana Lucu Nardiho (20), ktorý sa do hlavnej súťaže dostal len ako lucky loser a až potom si pripísal vôbec premiérový skalp hráča TOP 50. Druhý zaznamenal rovno proti svetovej jednotke, keď päťnásobného šampióna z Kalifornie zdolal 6:4, 3:6, 6:3.

Djokovič - Nardi 4:6, 6:3, 3:6

Djokovič prehral s lucky loserom druhýkrát v kariére a znovu to bol Talian, ktorý ho zaskočil. Prvýkrát utrpel nečakaný debakel proti Lorenzovi Sonegovi vo štvrťfinále halového turnaja ATP 500 vo Viedni 2020. Nardi sa stal najnižšie postaveným hráčom vo svetovom rebríčku (123. miesto), ktorý Djokoviča porazil na grandslame alebo podujatí Masters.

"Lucovi patrí veľká gratulácia, najmä v treťom sete hral skvelý tenis. Sledoval som jeho hru, veľa som o ňom nevedel. Vypozoroval som však, že má veľmi dobrú hru od základnej čiary, najmä z forhendu. Veľmi dobre sa pohybuje, je naozaj talentovaný," uviedol Djokovič na tlačovej konferencii.

"Do súťaže sa dostal ako lucky loser, nemal čo stratiť a hral výborne. Zaslúžil si vyhrať. Bol som dosť prekvapený úrovňou mojej hry. Bola naozaj zlá. A tieto dve veci sa spojili. On mal skvelý deň, ja zlý. Výstupom je pre mňa negatívny výsledok," analyzoval skleslý rodák z Belehradu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Svojím výkonom som pomohol jemu a vôbec nie sebe. Urobil som niekoľko naozaj hrozných nevynútených chýb. Hral som defenzívne a v treťom sete som nebol pri loptičke. On len využil čas, ktorý som mu dal. Hral oveľa uvoľnenejšie a agresívnejšie ako ja. Išiel si za svojimi údermi. Dnes bolo aj trochu veterno, čo bol úplne iný stav v porovnaní s tréningom a prvým zápasom. To však nie je ospravedlnenie, mal som hrať oveľa lepšie. Opäť ho veľmi chválim za to, ako to zvládol," dodal.

Djokovič v Indian Wells po poslednom piatom triumfe v roku 2016 odohral iba osem zápasov s bilanciou 4:4. Pred Nardim prehral aj s Nickom Kyrgiosom (osemfinále 2017), Tarom Danielom (2. kolo 2018) a Philippom Kohlschreiberom (3. kolo 2019). V rokoch 2020 až 2023 v Kalifornii aj pre odmietnutie nechať sa očkovať proti koronavírusu neštartoval. Ani tento rok tak v Indian Wells nezíska šiestu trofej, ktorou by prekonal rekord. O ten sa ďalej delí s Rogerom Federerom.

Nardi mal pred príchodom do Indian Wells na konte len sedem víťazstiev proti členom prvej stovky. Svoju bilanciu si nevylepšil ani v Kalifornii, keď v kvalifikácii podľahol Davidovi Goffinovi a pomaly si začal baliť kufre. Po odstúpení nasadeného Tomáša Martína Etcheverryho však dostal druhú šancu, vďaka čomu si pripisuje nové míľniky.

Dvadsaťročný Talian štartuje na Masters 1000 štvrtýkrát v kariére, ale prvý raz na tvrdom povrchu. Premiérovo vyhral duel v hlavnej súťaži, keď vyprevadil Čang Č’-čena, pripísal si debutové víťazstvo nad hráčom TOP 50 a teraz naň nadviazal senzačným skalpom svetovej jednotky.

"Myslím si, že je to zázrak. Som chlapec mimo prvej stovky svetového rebríčka a práve som porazil Novaka. Je to šialené," žiaril zaskočený Nardi po skalpe svojho idolu z detstva.

Nardi hrá v hlavnej súťaži turnaja ATP jedenásty raz v kariére. Doteraz mal na konte len dve víťazstvá a nikdy nevyhral dva zápasy po sebe. V osemfinále nastúpi proti domácemu Tommymu Paulovi.

Výsledky turnaja Masters 1000 v Indian Wells