Opäť nastal čas na Indian Wells. Rybakinovej sa môže podariť husársky kúsok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Opäť nastal čas na Indian Wells. Rybakinovej sa môže podariť husársky kúsok

Bude Rybakinová kráčať v šľapajách Navrátilovej?
Bude Rybakinová kráčať v šľapajách Navrátilovej?Profimedia
Hlavný pavúk tenisového turnaja v americkom Indian Wells odštartuje 6. marca. Na slávnej "tisícke" obhajuje minuloročný primát naturalizovaná Kazaška Jelena Rybakinová (24). Ak uspeje, získa už tretí titul v tomto kalendárnom roku. To ale nie je všetko.

Rybakinová má v úvode sezóny fantastickú formu a bude patriť medzi horúce kandidátky na víťazstvo. Ak však bude chcieť uspieť, okrem veľkej konkurencie sa musí popasovať aj s históriou - od tretej edície ženského turnaja v roku 1991 sme úspešnú obhajobu titulu nevideli.

Naposledy sa to podarilo bývalej svetovej jednotke Martine Navrátilovej, ktorá v Kalifornii po dvojnásobnom úspechu už nikdy netriumfovala. Aj tak však ostáva zapísaná v historických análoch tenisu. Za posledných 15 rokov boli blízko dve hráčky - Caroline Wozniacka a Maria Šarapovová. Podarilo sa im dostať do dvoch finále po sebe, získali ale iba po jednej trofeji.

Kazaška tento rok žiari.
Kazaška tento rok žiari.Flashscore / Profimedia

Rodáčka z Moskvy sa na jar minulého roka stala prvou Kazaškou, resp. tenistkou reprezentujúcou Kazachstan, ktorá získala "tisíckový" titul na okruhu WTA. Počas štrnástich dní hrala úžasný tenis, porazila bývalé šampiónky Paulu Badosovú a Igu Swiatekovú. Vo finále sa pomstila Aryne Sabalenkovej za prehru na Australian Open.

Rybakinová sa bude spoliehať na skvelý začiatok ročníka. Zatiaľ ide o jedinú ženu, ktorá v roku 2024 odohrala tri finálové stretnutia, pričom za kratší koniec ťahala len na Qatar Open proti Swiatekovej. V Brisbane a Abu Dabí uspela. Aktuálne má na konte 17 víťazstiev, najviac spomedzi všetkých tenistiek na okruhu.

V Indian Wells v minulosti dvakrát triumfovala Slovenka Daniela Hantuchová. V roku 2002 zdolala legendárnu Martinu Hingisovú, v 2007 Svetlanu Kuznecovovú.