Priority Nadala? Odísť z Indian Wells bez ujmy a sústrediť sa na antukovú sezónu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Priority Nadala? Odísť z Indian Wells bez ujmy a sústrediť sa na antukovú sezónu
Nadal cieli odhodlanie na svoj obľúbený povrch.
Nadal cieli odhodlanie na svoj obľúbený povrch.Reuters
Rafael Nadal (37) vyjadril nádej, že sa mu v Indian Wells podarí vyhnúť akýmkoľvek zraneniam. Španiel chce byť stopercentne fit na nadchádzajúcu antukovú sezónu, ktorá by mohla byť jeho poslednou na ATP Tour.

Nadal, ktorý vyhral 14 zo svojich 22 grandslamových titulov práve na antuke Roland Garros, naznačil, že jeho kariéra by sa mohla chýliť ku koncu. Tohtoročné podujatie Australian Open vynechal pre bolesti v operovanom bedrovom kĺbe. "Pre mňa je prioritou pokúsiť sa dostať z Indian Wells bez ujmy," citoval tenistu Eurosport pred jeho exhibičným zápasom proti mladšiemu krajanovi Carlosovi Alcarazovi v Las Vegas.

"Nasledujúca antuková sezóna môže, ale nemusí byť mojou poslednou, ešte som sa úplne nerozhodol. Momentálne sa veci vyvíjajú týmto smerom," uviedol Nadal v španielčine na tlačovej konferencii a dodal:

"Nebudem sa lúčiť, pretože tým by som povedal, že už nebudem hrať. Je to dôležitý bod a nechcem to povedať, kým v tom nemám stopercentne jasno. V posledných dvoch rokoch som nebol schopný hrať. Život vám ukazuje cestu."

Bývalá svetová jednotka je trojnásobným šampiónom Indian Wells a vo štvrtok odohrá na turnaji v kalifornskej púšti zápas prvého kola. Už skôr Nadal povedal, že jeho cieľom je hrať tento rok na French Open a olympijských hrách v Paríži.

"Ako som si predstavoval svoju rozlúčku? Spočiatku som si ju nepredstavoval, pretože keď s tým začnete, znamená to, že ste k tomu bližšie. Nebolo to niečo, čo som mal v hlave. Chcel by som sa rozlúčiť dobre, byť súťaživý a užívať si to na ihrisku. Či sa to podarí, alebo nie, ukáže čas," poznamenal.