Schmiedlová štvrtý titul na WTA 250 nepridá, v boji o finále v Austine ju vyradila Jüe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlová štvrtý titul na WTA 250 nepridá, v boji o finále v Austine ju vyradila Jüe
Schmiedlová si napriek vypadnutiu v semifinále v rebríčku polepší.
Schmiedlová si napriek vypadnutiu v semifinále v rebríčku polepší.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) štvrtý titul na podujatiach WTA 250 zatiaľ nezíska. Rodáčka z Košíc prehrala semifinálovú bitku v americkom Austine s Číňankou Jüan Jüe (25) po výsledku 0:6, 3:6.

Jüe - Schmiedlová 6:0, 6:3

Prvý set bol v celku bleskový, Schmiedlová začínala na podaní, ale postupne všetky tri stratila. Do druhého dejstva sa išlo za 23 minút. Aj v ňom Slovenka na úvod prišla o servis a prvýkrát Jüe brejkla až za stavu 2:5, keď musela odvracať prvý mečbal. 

Bitku hráčok, ktoré sa v rebríčku pohybujú na 68. a 76. mieste, vyhrala vyššie postavená a ôsma nasadená hráčka na turnaji WTA 250 v Austine. Číňanka si uchmatla záverečné podanie Schmiedlovej, keď nakoniec využila piaty mečbal. Pre tenistky to bol zároveň prvý vzájomný stret na okruhu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Slovenská reprezentantka nerozšíri svoju zbierku triumfov na turnajoch WTA 250, keď ešte v roku 2015 vyhrala v Katoviciach a Bukurešti, o tri roky neskôr v Bogote. V 2021 si pripísala výhru v Belehrade, išlo však o podujatie typu WTA Challenger. Podľa LIVE rankingu by si mala v novom vydaní polepšiť o sedem miest na 69. priečku.

V čisto čínskom finále narazí Jüe na o tri roky mladšiu Wang Si-jü. Tá je v pavúku šiesta nasadená, pričom v semifinále vyradila jednotku podujatia Ukrajinku Anhelinu Kalininovú po výsledku 6:3, 7:6.