Sabalenkovej sa po triumfe v Melbourne nedarí. V Indian Wells končí už v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sabalenkovej sa po triumfe v Melbourne nedarí. V Indian Wells končí už v osemfinále
Aryna Sabalenková skončila na rakete 23. hráčky sveta.
Aryna Sabalenková skončila na rakete 23. hráčky sveta.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) po obhajobe januárového triumfu na Australian Open prehrala dva zo štyroch zápasov a predčasne končí už na druhom turnaji v rade. Na turnaji WTA 1000 v Indian Wells nestačila svetová dvojka a minuloročná finalistka už v osemfinále na domácu Emu Navarrovú (22), ktorá zvíťazila 6:3, 3:6, 6:2 a pripísala si najcennejší skalp kariéry a postup do svojho najväčšieho štvrťfinále. To by ju teoreticky mohlo vystreliť do prvej dvadsiatky.

Navarrová - Sabalenková 6:3, 3:6, 6:2

Aryna Sabalenková obhájila januárový triumf na Australian Open bez straty setu, získala svoju druhú grandslamovú trofej a ukončila osemmesačné čakanie na 14. titul, no na ostatných podujatiach sa jej nedarí.

Vo februári v Dubaji vo svojom úvodnom vystúpení neudržala vedenie proti Donne Vekičovej a takmer to isté sa jej podarilo aj na ďalšom turnaji WTA 1000 v Indian Wells. Unikla síce štyrom mečbalom Američanky Peyton Stearnsovej a následne zdolala Emmu Raducanuovú, no s treťou súperkou Emmou Navarrovou prehrala.

V ich prvom vzájomnom zápase Sabalenková prestrieľala o tri roky mladšiu Američanku na víťazné údery 38:22, ale zároveň urobila o 20 nevynútených chýb viac (34:14). Z piatich brejkbalov dokázala odvrátiť iba jeden a po necelých dvoch hodinách sa z kalifornskej púšte porúčala.

Navarrová čaká vo štvrťfinále na víťazku zápasu medzi Grékyňou Mariou Sakkariovou a Francúzkou Diane Parryovou. Prvé dve dvojice už v utorok vytvorili svetová jednotka Iga Swiateková a Caroline Wozniacka a Marta Kosťuková s Anastasiou Potapovovou. Posledná štvrťfinálová dvojica vzíde zo súbojov Coco Gauffovej s Elise Mertensovou a Darie Kasatkinovej s Yue Yuan.

V súťaži tak zostávajú už len tri zástupkyne najlepšej desiatky hráčok. Vo štvrťfinále je Swiateková, ktorú môžu doplniť Gauffová a Sakkariová.