Wozniacka jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou, čaká ju svetová jednotka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniacka jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou, čaká ju svetová jednotka
Wozniacka a Kerberová sa na kurte stretli po dlhej dobe.
Wozniacka a Kerberová sa na kurte stretli po dlhej dobe.AFP
Caroline Wozniacka (33) sa po takmer šiestich rokoch stretla s Angelique Kerberovou (36), porazila ju tretíkrát v rade a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 8:8. Súboj bývalých svetových jednotiek, grandslamových šampiónok a vracajúcich sa mamičiek v osemfinále v Indian Wells jednoznačne vyhrala a prvýkrát po obnovení kariéry postúpila do štvrťfinále. Víťazka ročníka 2011 si v ňom zmeria sily s aktuálnou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou (22).

Kerberová - Wozniacka 4:6, 2:6

Bývalé svetové jednotky Caroline Wozniacka a Angelique Kerberová zviedli už 16. vzájomný súboj, prvý od sezóny 2018, keď mala v Dauhe aj Eastbourne navrch v troch setoch Dánka. Očakávaný šláger žiadnu výraznú drámu neponúkol, šampiónka BNP Paribas Open z roku 2011 Wozniacka od začiatku až do konca zápasu stále viedla a vzájomnú bilanciu teda vyrovnala na 8:8.

Zisk úvodného dejstva si však poriadne skomplikovala. Bývalá finalistka Kerberová totiž pokojne mohla zmazať manko 1:5. Najprv v ôsmej hre odvrátila setbal svojej kamarátky na jej servise a potom mala k dispozícii vlastné podanie a možnosť vyrovnať skóre na 5:5. Na celkovo tretí setbal už ale odpoveď nenašla.

Druhý set už bol kompletne v réžii Wozniackej. Aj ten zakončila brejkom a Kerberovej, ktorá bojovala s problémami s chrbtom, dovolila len dve hry. Zápas trval hodinu a 24 minút.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Trojnásobná grandslamová šampiónka Kerberová odohrala svoj najlepší turnaj po tohtoročnom návrate z materskej pauzy. V predchádzajúcich kolách vyradila Petru Martičovú, svetovú desiatku Jelenu Ostapenkovú a Veroniku Kudermetovovú. Do Indian Wells dorazila s tohtoročnou bilanciou 1:6 a útočila na svoje najväčšie štvrťfinále od roku 2021, keď prešla medzi najlepšiu osmičku práve v kalifornskej púšti. V rebríčku si polepší o takmer 300 miest a vráti sa do štvrtej stovky.

Takisto aj Wozniacka obnovila svoju kariéru, avšak po viac ako troch rokoch a na rozdiel od Kerberovej nečakane. Ďalšia z grandslamových víťaziek sa vrátila vlani v lete a zahrá si svoje šieste štvrťfinále v Indian Wells. Do tejto fázy prešla prvýkrát od januára 2020, keď účinkovala v Aucklande.

"Mám za sebou veľmi dlhú pauzu, nehrala som viac ako tri a pol roka. Byť späť na tomto kurte a hrať s najlepšími tenistkami sveta je pre mňa výnimočné. Návrat si užívam a som šťastná, že si v Indian Wells zahrám ešte minimálne jeden zápas ," uviedla Wozniacka v rozhovore na kurte.

Vo štvrťfinále sa stretne s aktuálnou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou. Poľka v Indian Wells naďalej zbiera suverénne víťazstvá, keď ani v jednom z troch duelov nestratila viac ako štyri gemy a v osemfinále deklasovala Juliu Putincevovú 6:1, 6:2. Swiateková môže na tomto mieste postúpiť do semifinále tretí rok po sebe. S Wozniackou sa doposiaľ stretla len raz pred necelými piatimi rokmi v Toronte a po obrate zvíťazila.