Báez ovládol antuku v Kitzbüheli. Vo finále zmaril nádeje domáceho Thiema

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Báez ovládol antuku v Kitzbüheli. Vo finále zmaril nádeje domáceho Thiema
Báez si pripísal tretí triumf na okruhu ATP.
Báez si pripísal tretí triumf na okruhu ATP.Profimedia
Sebastián Báez (22) premenil svoje piate finále na antuke ATP 250 na svoj tretí titul. V rakúskom Kitzbüheli argentínsky mladík v daždivom dueli prevalcoval domáceho Dominica Thiema (29) 6:3, 6:1, ktorý v prvom finále od Turnaja majstrov 2020 nedosiahol na prvý titul od US Open 2020.

Báez - Thiem 6:3, 6:1

Sebastián Báez vyhral za posledný rok viac ako dva zápasy v rade len dvakrát, no zakaždým dokráčal až k triumfu. Tento týždeň v Kitzbüheli uspel z pozície nenasadeného hráča. V semifinále zdolal najvyššie nasadeného krajana Tomáša Martína Etcheverryho a v sobotňajšom finále nedal šancu domácemu šampiónovi z roku 2019 Dominicovi Thiemovi, ktorému po piatkovom maratónskom semifinále došli sily.

Zostrih zápasu Báez - Thiem
Flashscore

Dvadsaťdvaročný Argentínčan od začiatku dominoval v zápase hranom za neustáleho mrholenia. V druhom sete za stavu 4:1 ponúkol súperovi brejkbaly, ale podržal si servis a potom duel pri podaní Rakúšana uzavrel. Po 80 minútach zvíťazil 6:3, 6:1 a uspel aj v druhom vzájomnom stretnutí. 

Bývalá svetová jednotka a finalista Roland Garros 2018 medzi juniormi Báez si piatykrát v kariére zahral finále turnaja ATP a opäť na antuke. Do svojej zbierky pridal tretiu trofej, čím nadviazal na Estoril 2022 v Portugalsku a domácu Córdobu 2023.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Dvadsaťdeväťročný Thiem bol vo finále prvýkrát od Turnaja majstrov 2020 a následného vážneho zranenia pravého zápästia, ktoré ho vyradilo z hry na deväť mesiacov. Na 18. titul, na ktorý čaká od triumfu na US Open 2020, však nedosiahol.