Tennis Tracker: Thiem po troch rokoch vo finále, Fritz vyradil Murrayho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Thiem po troch rokoch vo finále, Fritz vyradil Murrayho

Aktualizované
Dominic Thiem je na domácom turnaji v Kitzbüheli vo forme.
Dominic Thiem je na domácom turnaji v Kitzbüheli vo forme.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 4. augusta?

23:45 - Deviaty hráč rebríčka Taylor Fritz vyhral na domácom harde vo Washingtone proti Andymu Murraymu a ukončil tak 14-mesačné čakanie na skalp hráča Top 10. Najvyššie nasadený Američan zdolal britského veterána po trojhodinovej bitke 6:7, 6:3, 6:4, pripísal si šieste víťazstvo v rade a postúpil do štvrťfinále. Na finále sa musí rýchlo zmobilizovať, keďže v piatok večer ho čaká ešte súboj s Austrálčanom Jordanom Thomsponom.

Zostrih zápasu Fritz - Murray
Flashscore

22:35 - Liudmila Samsonovová hrá ako obhajkyňa titulu druhýkrát v kariére na okruhu WTA a vo svojom treťom zápase vo Washingtone nestratila ani set. Ukrajinku Martu Kosťukovú zdolala 6:4, 6:2 a vzájomnú bilanciu zlepšila na 3-0. Vo finále sa stretne s Belindou Benčičovou alebo Coco Gauffovou.

Zostrih zápasu Samsonovová - Kosťuková
Flashscore

21:30 - Dominic Thiem na domácej antuke v Kitzbüheli ukončil čakanie na svoje prvé finále od Turnaja majstrov 2020. V prvom tohtoročnom semifinále rakúsky šampión z roku 2019 zdolal Srba Laszla Djereho 6:7, 7:5, 7:6, keď odvrátil všetkých 12 brejkbalov a päť mečbalov v tri a pol hodiny trvajúcej bitke. O svoj prvý titul od triumfu na US Open 2020 si zahrá proti Argentínčanovi Sebastiánovi Báezovi.

20:40 - Krátko po Eline Svitolinovej sa s turnajom vo Washingtone lúči aj jej manžel Gaël Monfils. Francúzsky šampión z roku 2016 prehral v osemfinálovom zápase s Holanďanom Tallonom Griekspoorom 4:6, 6:1, 3:6.

20:35 - "Veľký repšekt Eline, nedávno porodila dieťa, k tomu situácia s jej krajinou. Povedala som jej, že mám pocit, že sa vrátila ako nová. Myslím tým, že v nej vidíte súťaživosť a vždy bola vlastne jednou z mojich prvých veľkých výhier, keď som ju pred pár rokmi zdolala," uviedla Pegulová. 

Pozápasový rozhovor s Pegulovou
Flashscore

20:25 - Svetová trojka Jessica Pegulová zdolala na domácej pôde vo Washingtone Ukrajinku Elinu Svitolinovú 4:6, 6:3, 6:4. Vyhrala tretí vzájomný zápas za sebou a postúpila do semifinále. Tam sa šampiónka z roku 2019 stretne buď s Mariou Sakkariovou alebo Madison Keysovou.

Zostrih zápasu Pegulová - Svitolinová
Flashscore

19:45 - Svetová deviatka Maria Sakkariová vstúpila do turnaja US Open Series vo Washingtone víťazstvom 7:5, 6:2 nad Kanaďankou Leylah Fernandezovou. Vo štvrťfinále sa grécka tenistka ešte dnes stretne s domácou Madison Keysovou (h2h 3-0).

Zostrih zápasu Sakkariová - Fernandezová
Flashscore

18:55 - Chcete vedieť, akú hudbu rady počúvajú tenistky - Marie Bouzková, Lucie Havlíčková, Barbora Strýcová, Gabriela Knutsonová alebo Sara Erraniová? Potom si pozrite nasledujúce video z turnaja Livesport Prague Open.

17:55 - Linda Nosková vo štvrťfinále turnaja Livesport Prague Open v Stromovke zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú za 52 minút 6:0, 6:2 a obhájila svoj minuloročný výsledok. O druhé finále na okruhu WTA si 18-ročná Češka zahrá proti Nemke Tamare Korpatschovej.

Zostrih zápasu Nosková - Schmiedlová
Flashscore

16:46 - Tamara Korpatschová vyhrala na tohtoročnom Livesport Prague Open už päť zápasov, nestratila ani set a zahrá si o svoje prvé finále na vrcholnom turnaji. Dvadsaťosemročná nemecká kvalifikantka zdolala Alizé Cornetovú 7:6, 6:1 a vo svojom treťom semifinále na tejto úrovni vyzve Lindu Noskovú alebo Annu Karolínu Schmiedlovú.

15:50 - Sebastián Báez opäť potvrdil svoju formu na antuke v Kitzbüheli. Argentínčan v semifinále zdolal svojho krajana Tomása Martína Etcheverryho 7:6, 3:6, 6:4, ktorý si premiérov vyskúšal pozíciu nasadenej jednotky na turnajoch ATP.  O svoj tretí titul v piatom finále si zmeria sily s miestnou hviezdou Dominicom Thiemom alebo Laslom Djerom.

14:38 - Tereza Martincová nepredviedla na Livesport Prague Open ďalší obrat, keď minuloročnú finalistku vo štvrťfinále zdolala 6:1, 6:2 lucky loserka Nao Hibinová. Česká tenistka tak na prvé semifinále na okruhu WTA od júna minulého roka nedosiahla. Japonka sa vo svojej premiérovej bitke o finále na tejto úrovni po troch rokoch stretne s Jaqueline Cristianovou.

14:15 - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa lúči v nemeckom Lüdenscheide s tamojším challengrom. V osemfinále skončil na rakete Bolívijčana Huga Delliena. V priebehu takmer dvoch hodín prehral v 30-ročný Kovalík v troch setoch 6:1, 1:6, 7:6(3).

14:00 - Jaqueline Cristianová si zahrala v piatok na turnaji Livesport Prague Open svoje prvé štvrťfinále na podujatiach WTA od sezóny 2021 a zdolala v ňom ôsmu nasadenú Katerynu Baindlovú 6:4, 1:6, 6:2. O druhé finále si premožiteľka turnajovej jednotky a obhajkyne titulu Marie Bouzkovej zahrá buď s Terezou Martincovou, alebo Nao Hibinovou, ktorá vyradila Slovenku Viktóriu Hrunčákovú.

12:10 - Stefanos Tsitsipas si v Los Cabos zahrá o finále proti neobľúbenému Bornovi Čoričovi, s ktorým síce vyhral oba tohtoročné súboje a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 3-3, ale v minulosti utrpel niekoľko zdrvujúcich porážok. Chorvát si vo štvrťfinále mexického podujatia ATP 250 poradil s Iljom Ivaškom 6:3, 6:4 a bude sa usilovať o prvé finále od svojho triumfu na Masters v Cincinnati pred takmer rokom.

10:35 - "Je to jedno z tých víťazstiev, na ktoré sa nezabúda. Musel som prekonať niekoľko prekážok. Môj súper hral na veľmi vysokej úrovni. Dôležité bolo bojovať a nenechať sa zlomiť," povedal Tsitsipas po postupe do semifinále.

Pozápasový rozhovor s Tsitsipasom
Flashscore

10:15 - Stefanos Tsitsipas začal svoju premiéru na turnaji ATP 250 v Los Cabos výborne, ale vo štvrťfinále nebol ďaleko od prehry. Najvyššie nasadený hráč zdolal Nicolása Jarryho po troch hodinách boja 6:7, 7:6, 6:2 a po takmer troch mesiacoch postúpil do semifinále. O svoje tretie tohtoročné finále a ďalšiu šancu zabojovať o premiérový titul v aktuálnej sezóne bude bojovať proti Bornovi Čoričovi alebo Iľjovi Ivaškovi.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Jarry
Flashscore

7:00 - Alex De Minaur vyhral v Mexiku aj svoj ôsmy tohtoročný zápas. Vo štvrťfinále v Los Cabos zdolal Američana Tommyho Paula rovnako ako v marcovom finále v Acapulcu. Tentoraz po setoch 6:4, 3:6, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšil na 5-0. V semifinále sa piaty nasadený Austrálčan stretne s Nemcom Dominikom Köpferom.

Zostrih zápasu De Minaur - Paul
Flashscore

6:50 - Nabitý program vo Washingtone: 

6:38 - Približne polovica štvrtkového osemfinálového programu na spoločnom turnaji ATP a WTA 500 vo Washingtone sa neodohrala pre dážď. Maria Sakkariová, Frances Tiafoeová a Taylor Fritz s Andym Murraym sa na kurt vôbec nedostali. V piatok by sa mal časový sklz zmazať, tenistov čakajú osemfinálové dohrávky a následné štvrťfinále.

06:20 - Jozef Kovalík si v nemeckom Lüdenscheide zmeria sily s Bolívijčanom Hugom Dellienom. Na challengri, ktorý sa hrá na antuke, prebieha osemfinále. 

06:15 - Anna Karolína Schmiedlová sa môže na turnaji WTA Livesport Prague Open dostať do semifinále. V ceste jej bude stáť domáca Linda Nosková. Slovensko-český súboj uzavrie piatkový program na tvrdom povrchu, začne sa hrať najskôr o 15:30.