Tennis Tracker: Schmiedlová v Prahe postúpila, Hrunčákova nie. Molčan nestačil na Báeza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Schmiedlová v Prahe postúpila, Hrunčákova nie. Molčan nestačil na Báeza
Aktualizované
Slovenka bude dohrávať duel proti Japonke.
Slovenka bude dohrávať duel proti Japonke.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 3. augusta?

22:10 - Caroline Garciová vstúpila do sezóny na amerických betónoch jednoznačnou prehrou 2:6, 3:6 s Martou Kosťukovou, víťazka vlaňajšieho turnaja WTA 1000 v Cincinnati získala iba jeden brejkbal a nevyužila ho. Ukrajinka sa proti obhajkyni titulu Ľudmile Samsonovej pokúsi nadviazať na svoj len druhý skalp hráčky Top 10 v kariére a dosiahnuť svoje piate semifinále na okruhu WTA. Ďalej ide aj najvyššie nasadená domáca Američanka Jessica Pegulová po triumfe 6:3, 6:4 nad krajankou Peyton Stearnsovou.

Zostrih stretnutia Kosťuková - Garciová.
Flashscore

21:00 - Linda Nosková mala v druhom kole Livesport Prague Open nečakané problémy s lucky loserkou Ankitou Rainaovou. Česká favoritka napokon po obrate zvíťazila 1:6, 7:5, 6:1 a po týždni opäť postúpila do štvrťfinále. O vyrovnanie vlaňajšieho výsledku sa pobije so Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

20:38 - Dominic Thiem zdolal na domácej antuke v Kitzbüheli  Arthura Rinderknechta po obrate 4:6, 6:3, 6:4 a prvýkrát v tejto sezóne postúpil do semifinále na najvyššom okruhu. Bývalý tretí hráč sveta a grandslamový šampión sa o svoju prvú finálovú účasť na tejto úrovni od Turnaja majstrov 2020 stretne s Laslom Djerem.

19:57 - Grigor Dimitrov porazil vo Washingtone Emila Ruusuvuoriho 6:4, 6:3 a vyhral tretí tohtoročný zápas bez straty setu. Bývalý tretí hráč svetového rebríčka bude na tomto mieste štartovať ôsmykrát a o svoje prvé semifinále sa stretne buď s Ugom Humbertom, alebo Josukom Watanukim.

19:12 - Tereza Martincová naďalej využíva priaznivý žreb na turnaji Livesport Prague Open a zahrá si prvé štvrťfinále na okruhu WTA od októbra minulého roka. Finalistka z predminulého roka zdolala Yue Yuanovú 1:6, 6:2, 6:2 a proti lucky loserke Nao Hibinovej zaútočí na svoje prvé semifinále na tejto úrovni od júna minulého roka.

Zostrih stretnutia Yuanová - Martincová.
Flashscore

18:20 - Laslo Djere sa pred týždňom v Hamburgu prvýkrát predstavil v semifinále a finále na vrcholnom okruhu a druhý týždeň po sebe sa dostal medzi najlepšiu štvoricu. V Kitzbüheli zdolal 6:4, 6:2 šampióna nedávneho podujatia v Gstaade Pedra Cachína a o svoje celkovo šieste finále na okruhu ATP si zahrá proti Dominicovi Thiemovi alebo Arthurovi Rinderknechovi.

Zostrih stretnutia Djere - Cachín.
Flashscore

17:00 - Anna Karolína Schmiedlová v Prahe zdolala po takmer trojhodinovom boji 4:6, 6:2, 7:6 Číňanku Xiyu Wangovú, hoci v treťom sete prehrávala 0:3 s mankom dvoch brejkov, súperka dvakrát podávala na víťazstvo a v závere tajbrejku čelila dvom mečbalom. Slovenská tenistka si o prvé semifinále od januára 2019 zahrá s Lindou Noskovou alebo Ankitou Rainaovou.

Zostrih stretnutia Wangová - Schmiedlová.
Flashscore

16:11 - Tomás Martín Etcheverry na antuke v Kitzbüheli na svojom prvom turnaji ATP v úlohe nasadenej jednotky zdolal 6:7, 6:3, 6:4 Kolumbijčana Daniela Galána a postúpil do semifinále. V ňom na Argentínčana čaká krajan Sebastián Báez.

15:59 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji Livesport Prague Open. Japonke Nao Hibinovej podľahla 1:6, 5:7. Zápas v stredu prerušili za stavu 1:2 v prvom sete pre dážď. V druhom dejstve Hrunčáková vyrovnala z 2:5 na 5:5, no v koncovke slávila úspech jej súperka.

Zostrih zápasu Hrunčákovej
Flashscore

14:22 - Úvodný zápas štvrtkového programu Livesport Prague Open divákom ponúkol jeden z najdlhších zápasov v histórii podujatia. Tridsaťtriročná Francúzka Alizé Cornetová napriek 13 dvojchybám a ôsmim strateným servisom zdolala v zápase hranom v silnom vetre po 3 hodinách a 17 minútach Kaiu Kanepiovú 7:6, 5:7, 6:4. Oplatila ju starú prehru z US Open 2010 a v pražskej Stromovke prvýkrát postúpila do štvrťfinále. V ňom na bývalú svetovú jedenástku čaká Nemka Tamara Korpatschová.

13:00 - Otočka sa už nekonala. Molčan nestačil na Báeza a v Rakúsku končí po štvrťfinále.

10:34 - Stefanos Tsitsipas pri premiére na turnaji ATP 250 v mexickom Los Cabos zdolal hodinu po polnoci hladko 6:2, 6:4 amerického veterána Johna Isnera. Vyhral tak šiesty vzájomný súboj v rade a celkovú bilanciu upravil na 6:2. Vo štvrťfinále sa najvyššie nasadený Grék stretne s Chilanom Nicolasom Jarrym, s ktorým prehral v júni na tráve v Halle.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Isner
Flashscore

09:39 - Cameron Norrie na obľúbenom turnaji ATP 250 v mexickom Los Cabos prekvapivo nezvládol svoje úvodné vystúpenie. Britský šampión z roku 2021 a minuloročný finalista podľahol po takmer trojhodinovej bitke 7:5, 6:7, 4:6 americkému hráčovi z druhej svetovej stovky Aleksandarovi Kovacevicovi, ktorý si proti svetovej trinástke pripísal premiérový skalp člena TOP 40 a postúpil do svojho druhého a vôbec najväčšieho štvrťfinále na hlavnom okruhu. O vyrovnanie maxima z minuloročného Soulu zabojuje proti Dominicovi Köpferovi.

08:37 - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA vo Washingtone. V 2. kole v pozícii nasadenej šestky vyradila domácu Lauren Davisovú 6:1, 6:4. V ďalšej fáze narazí na Američanku Coco Gauffovú, ktorá ako trojka podujatia zdolala krajanku Hailey Baptisteovou 6:1 a 6:4.

07:10 - Zápas turnaja Livesport Prague Open medzi Viktóriou Hrunčákovou a Nao Hibinovou v stredu prerušil dážď. Obe tenistky tak svoj vzájomný súboj v metropole Česka dohrajú vo štvrtok.

07:05 - Alexa Molčana čaká v rakúskom Kitzbüheli štvrťfinálové meranie síl. Jeho prekážkou na ceste do najlepšej štvorky turnaja bude argentínsky tenista Sebastian Báez.

06:45 - Dve české tenistky budú bojovať o štvrťfinále na turnaji WTA 250 v Prahe. Tereza Martincová odohrá približne od 14:00 odložený duel s Číňankou Yue Yuan. O postup medzi najlepších osem sa bude snažiť aj minuloročná semifinalistka a tohtoročná nasadená štvorka Linda Nosková, jej súperkou bude Indka Ankita Rainaová, premožiteľka Barbory Strýcovej. Štvrtkový program by nemal narušiť dážď, očakáva sa však silný vietor.

06:11 - Piaty nasadený Alex de Minaur zmietol v mexickom Los Cabos Thiaga Tiranteho z Argentíny 6:2, 6:1, pričom po svojom podaní stratil len sedem loptičiek. Vo štvrťfinále sa 24-ročný Austrálčan stretne s favorizovaným americkým súperom Tommym Paulom, ktorého naposledy zdolal vo finále v Acapulcu v marci tohto roka.

06:07 - Taylor Fritz tri dni po triumfe v Atlante úspešne vstúpil do turnaja ATP 500 vo Washingtone. Proti 20-ročnému Zacharymu Švajdovi odvrátil všetkých osem brejkbalov a zvíťazil 6:3, 6:3. O štvrťfinále si najvyššie nasadený Američan zahrá proti Britovi Andymu Murraymu.

06:03 - Pár hodín po víťazstve Eliny Svitolinovej vo Washingtone zvíťazil aj jej manžel Gaël Monfils. 36-ročný Francúz zdolal vo forme hrajúceho Kazacha Alexandra Bublika 6:3, 6:4 a prvýkrát od marcového návratu po zranení po sérii deviatich neúspešných turnajov vyhral dva zápasy za sebou. Šampión z roku 2016 sa v osemfinále stretne s Holanďanom Tallonom Griekspoorom.

05:58 - Coco Gauffová vo svojom prvom dueli od neúspechu vo Wimbledone nezaváhala. Na domácom betóne vo Washingtone zdolala svoju krajanku a premožiteľku Karolíny Plíškovej Hailey Baptistovú 6:1, 6:4 a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa tretia nasadená Američanka stretne so Švajčiarkou Belindou Bencicovou.

05:54 - Ľudmila Samsonová hrá ako obhajkyňa titulu druhýkrát v kariére a vo Washingtone prvýkrát vyhrala dva zápasy. Po domácej Collinsovej zmietla 6:1, 6:3 aj Rumunku Soranu Cirsteaovú a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa stretne s víťazkou duelu Garciová - Kosťuková.

00:25 - Andy Murray vstúpil do turnaja vo Washingtone, kde si v roku 2006 zahral len svoje tretie finále na okruhu ATP, víťazstvom 7:6, 6:4 nad domácim Brandonom Nakashimom. Tridsaťšesťročný Brit vyzve v osemfinále buď Fritza, alebo Švajdu.