Tennis Tracker: Rubľov padol v Hamburgu, Šramková odvrátila štyri mečbaly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Rubľov padol v Hamburgu, Šramková odvrátila štyri mečbaly
Aktualizované
Šramková sa predstaví vo svojom prvom štvrťfinále na okruhu WTA.
Šramková sa predstaví vo svojom prvom štvrťfinále na okruhu WTA.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 27. júla?

20:20 - Stan Wawrinka sa prvýkrát od konca februára dostal do štvrťfinále turnaja ATP. Bývalý tretí hráč sveta a trojnásobný grandslamový šampión zdolal v Umagu, kde triumfoval v roku 2006, antukového špecialistu Federica Coriu 7:5, 6:1. O prvé semifinále od vlaňajšieho septembra si zahrá proti Robertovi Carballésovi.

20:15 - Bernarda Perová po Budapešti nezopakuje vlaňajší triumf z Hamburgu a opäť končí na rakete Diany Snaiderovej. Kým v Maďarsku s ňou prehrala v úvodnom kole, v nemeckej metropole jej vo štvrťfinále podľahla 1:6, 6:2, 4:6 a vypadne z Top 50 rebríčka. Devätnásťročná Ruska, ktorá si zahrala svoje prvé štvrťfinále na turnajoch WTA, bude v semifinále hrať s domácou rovesníčkou Nomou Nohovouu Akugueovou.

19:35 - "Určite to nebol ľahký zápas, ťažší, ako hovorí skóre. Som rada, že som mohla hrať s takouto vysokou intenzitou až do konca zápasu a jednoducho vyvinúť tlak od začiatku až do konca," uviedla Swiateková.

Pozápasový rozhovor so Swiatekovou
Flashscore

19:20 - Linda Nosková bude bojovať o svoje tretie semifinále na turnajoch WTA proti domácej hviezde Ige Swiatekovej. Svetová jednotka v druhom kole vo Varšave zmietla Američanku Claire Liuovú dvakrát 6:2 a skompletizovala štvrťfinálovú zostavu. Obe sú jedinými nasadenými štvrťfinalistkami a stretnú sa proti sebe po prvý raz.

Zostrih zápasu Swiateková - Liuová
Flashscore

19:15 - "Veľmi špeciálny pocit. Som tu ako doma. Bol som tu päťkrát, z toho štyrikrát som prehral v prvom kole. Práve preto je to teraz výnimočné," hovoril na kurte po víťazstve Altmaier.

Pozápasový rozhovor s Altmaierom
Flashscore

19:05  Andrej Rubľov v nedeľu v Bastade oslávil svoj 14. triumf na podujatiach ATP v kariére, ale náročný program si vybral svoju daň. V Hamburgu, kde hneď na úvod zlikvidoval dovedna tri mečbaly, vypadol v 2. kole po jasnej prehre 2:6, 2:6 s domácim Danielom Altmaierom. O svoje tretie semifinále na tejto úrovni a prvé po dvoch rokoch sa Nemec stretne s krajanom Yannickom Hanfmannom, alebo Zhizhenom Zhangom.

Zostrih zápasu Altmaier - Rubľov
Flashscore

18:40 - Noma Nohaová Akugueová prežíva vysnívaný debut v hlavných súťažiach na vrcholnom okruhu. Devätnásťročná Nemka v stredu odvrátila dve dvojchyby na returne a vo štvrtkovom štvrťfinále nedovolila Martine Trevisanovej dopodávať zápas. Skúsenú taliansku antukovú špecialistku zdolala po takmer troch hodinách 5:7, 6:4, 7:5. V semifinále sa stretne buď s obhajkyňou titulu Bernardou Perovou, alebo Dianou Šnajderovou.

18:35 - "Hrať proti Dominicovi nie je nikdy ľahké, najmä na antuke. Je to môj prvý turnaj po trávnatej sezóne, takže dobrý začiatok. So svojím dnešným výkonom som spokojný," povedal Jiří Lehečka.

Pozápasový rozhovor s Lehečkom
Flashscore

18:30 - Jiří Lehečka úspešne zvládol svoj premiérový zápas v pozícii nasadenej jednotky na turnajoch ATP. Rodák z Mladej Boleslavi zdolal v Umagu dvojnásobného finalistu French Open a bývalú svetovú trojku Dominica Thiema 6:3, 7:5 a ukončil tak neporaziteľnosť šampióna z roku 2015 na tomto podujatí. Na svoje tretie semifinále na vrcholnom turné zaútočí proti Matteovi Arnaldimu.

Zostrih zápasu Lehečka - Thiem
Flashscore

17:50 - "Bol to ťažký zápas. Som rád, že som tvrdo bojoval a dotiahol to do víťazného konca," povedal Casper Ruud.

Pozápasový rozhovor s Ruudom
Flashscore

17:40 - Casper Ruud sa vo svojom druhom zápase v Hamburgu nevyhol rozhodujúcemu setu, ale pokračuje v útoku na svoj prvý triumf na podujatiach vyšších ako ATP 250. Najvyššie nasadený hráč si poradil s bývalou svetovou sedemnástkou a kvalifikantom Cristianom Garínom 1:6, 6:2, 6:2. Odplatil mu prehru z Indian Wells zo začiatku tohto roka a vylepšil vzájomnú bilanciu na 2-3. 

Zostrih zápasu Ruud - Garín
Flashscore

16:00 - Lorenzo Musetti pokračuje vo svojej premiérovej obhajobe titulu na vrcholnom okruhu na turnaji ATP 500 v Hamburgu. Najvyššie nasadený Talian mal v zápase druhého kola rozloženom do dvoch dní nečakané problémy s lucky loserom Jozefom Kovalíkom. So slovenským tenistom v rozhodujúcom sete prehrával o brejk, ale tromi gemami v rade otočil vývoj a zvíťazil 3:6, 6:2, 6:4. Vo štvrťfinále sa stretne s Laslom Djerom.

Zostrih zápasu Kovalík - Musetti
Flashscore

15:45 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková zdolala vo Varšave českú tenistku Karolínu Muchovú 7:5, 3:6, 7:5. Najskôr to po otočení vývoja vyzeralo na prehru Slovenky, no následne zapla svoje motory a po odvrátení štyroch mečbalov i zvráteniu stavu 1:5 si nakoniec zahrá svoje prvé štvrťfinále na najvyššom okruhu. V boji o semifinále ju čaká Tatjana Mariaová.

Zostrih zápasu Šramková - Muchová
Flashscore

15:10 - Arthur Fils odohral pred začiatkom tejto sezóny na vrcholnom turné len jeden zápas, no tento rok sa štvrtýkrát dostal do štvrťfinále a prvýkrát na podujatí vyššej kategórie ako ATP 250. Víťaz nedávneho antukového podujatia v Lyone v druhom kole na "päťstovke" v Hamburgu vyradil skúseného Dušana Lajoviča dvakrát 7:5. Devätnásťročný Francúz bude v útoku na semifinále pokračovať proti Casperovi Ruudovi alebo Cristianovi Garínovi.

15:00 - Arantxa Rusová je v rebríčku na 60. mieste, ale známa je najmä svojimi výsledkami na nižších okruhoch. Tridsaťdvaročná Holanďanka zdolala v Hamburgu domácu nádej Evu Lysovú dvakrát 6:2 a 11. štvrťfinále na tejto úrovni pretavila len do druhého semifinále. O prvé finále na turnajoch WTA bude hrať s Dariou Savilleovou.

13:40 - Linda Nosková zdolala vo Varšave slovenskú tenistku Viktoriu Hrunčákovú dvakrát 6:3. Prvýkrát po takmer šiestich mesiacoch postúpila do štvrťfinále turnaja WTA a zaznamenala prvú víťaznú sériu na najvyššom okruhu od marca. O svoje tretie semifinále na tejto úrovni si môže zahrať so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

Zostrih zápasu Hrunčáková - Nosková
Flashscore

13:15 - Tamara Zidanšeková zdolala na antuke v Lausanne Saru Torribesovú Tormovú a postúpila do štvrťfinále. Slovinka zvíťazila 6:3, 7:5 za hodinu a 54 minút.

Zostrih zápasu Sorribes Tormová - Zidanšeková
Flashscore

13:10 - Lucrezia Stefaniniová vo Varšave ešte nestratila ani set a postúpila do svojho prvého štvrťfinále na okruhu WTA. Dvadsaťpäťročná Talianka, ktorá v úvodnom kole vyradila Lindu Fruhvirtovú, zdolala Jodie Burrageovú 6:4, 6:1. O zopakovanie svojho najlepšieho výsledku na vrcholnom turné a zároveň o debut v Top 100 rebríčka bude hrať s Laurou Siegemundovou alebo Lin Čuovou.

13:05 - Daria Savilleová zvládla v Hamburgu už päť zápasov vrátane kvalifikácie. Bývalá svetová dvadsiatka, ktorá sa v júni vrátila po ďalšej dlhej zdravotnej prestávke, vo štvrťfinále zdolala domácu hráčku Jule Niemeierovú 6:3, 6:2. O svoje prvé finále po 11 mesiacoch a len druhé na tejto úrovni od roku 2017 si zahrá s Arantxou Rusovou alebo Evou Lysovou.

10:40 - Svetová trojka Daniil Medvedev a obhajca titulu Nick Kyrgios z Austrálie budúci týždeň vo Washingtone hrať nebudú. Organizátori oznámili, že obaja hráči sa odhlásili pre zranenie. Dvadsaťsedemročný Medvedev vyhral tento rok už päť turnajov. Ruský tenista sa naposledy predstavil na Wimbledone, kde vypadol v semifinále s neskorším víťazom Carlosom Alcarazom zo Španielska.

Kyrgios, minuloročný víťaz dvojhry a štvorhry vo Washingtone, sa v tejto sezóne nezúčastnil grandslamov pre zranenia kolena, nohy a zápästia. Na ATP Tour sa objavil iba v júni v Stuttgarte a vypadol v prvom kole. Dvadsaťosemročný Austrálčan vyhral turnaj v americkej metropole aj v roku 2019, vtedy vo finále zdolal Medvedeva.

06:30 - Slovenské tenistky čakajú vo Varšave české protivníčky. Už v stredu mala hrať Viktória Hrunčáková, no pre dážď organizátori súboj s Lindou Noskovou posunuli na štvrtok. Program v poľskej metropole by mala uzavrieť ďalšia Slovenka Rebecca Šramková, ktorá sa postaví proti dvojke podujatia Karolíne Muchovej.

06:15 - Slovák Jozef Kovalík bude poobede dohrávať svoj súboj s Talianom Lorenzom Musettim. Prvý set vyhral 6:3, no v druhom bude podávať za stavu 1:4. Vyzerá to tak, že diváci v Hamburgu budú vidieť aj set tretí.

6:10 - Austrálsky duel na turnaji v Atlante zvládol lepšie favorizovaný obhajca titulu Alex de Minaur, ktorý v osemfinále vyradil Thanasiho Kokkinakisa 6:3, 6:4. Rodák z Atlanty a domáci favorit Christopher Eubanks otočil tesný zápas s krajanom Brandonom Nakashimom na 6:7, 6:4, 7:5.