Tennis Tracker: Wawrinka sa vrátil v čase, Kovalík s Musettim nedohrali pre tmu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Wawrinka sa vrátil v čase, Kovalík s Musettim nedohrali pre tmu

Aktualizované
Stan Wawrinka si užíva tenis v Umagu, kde získal svoj prvý titul.
Stan Wawrinka si užíva tenis v Umagu, kde získal svoj prvý titul.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 26. júla?

22:35 - Alexander Zverev sa dostal do štvrťfinále svojho štvrtého podujatia ATP v rade a naďalej sa usiluje o svoju prvú tohtoročnú finálovú účasť. Štvrtý nasadený hráč si v Hamburgu poradil s krajanom Maximilianom Martererom 6:3, 7:5 a o vyrovnanie svojho najlepšieho výsledku na tomto podujatí (semifinále v rokoch 2014 a 2019) sa stretne s Lucom van Asschem.

22:10 - Dino Prižmič si na domácom turnaji v Umagu pripísal prvé víťazstvá v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu. Iba 17-ročný Chorvát zmietol z kurtu svojho krajana Duju Ajdukoviča i Zsombora Pirosa, keď v súboji juniorských grandslamových šampiónov dominoval 6:2, 6:3. Vo štvrťfinále vyzve Alexeja Popyrina.

21:15 - Jozef Kovalík nastúpil v Hamburgu proti 18. hráčovi rebríčka Lorenzovi Musettimu. Úvodný set ovládol slovenský tenista 6:3. V druhej sade, za stavu 1:4 pre Taliana, bol súboj pre tmu prerušený.

20:20 - Veľmi vyrovnaný zápas medzi Holanďankou Ruseovou a Argentínčankou Podorskou na turnaji v Hamburgu. Arantxa Ruseová, 60. hráčka sveta, vyhrala rozhodujúci tretí set 7:5.

Zostrih zápasu Ruseová - Podoroská
Flashscore

20:10 - "Je skvelé, že stále môžem hrať. To, čo robím, ma naozaj baví. Baví ma hrať pred fanúšikmi. Vždy si rád pripomeniem, že som tu získal svoj prvý titul. Takže to tu pre mňa bude vždy špeciálne a dúfam, že tento týždeň zahrám opäť dobre," povedal Wawrinka v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Wawrinkom
Flashscore

20:05 - Stan Wawrinka ako šiesty nasadený hráč turnaja v Umagu splnil svoju povinnosť a hladko zdolal rakúskeho kvalifikanta Misolica 6:3, 6:2. V ďalšom kole sa stretne s jedným z dvojice Huesler - Coria.

Zostrih zápasu Wawrinka - Misolic
Flashscore

19:55 - Luca Van Assche si na turnaji ATP 500 v Hamburgu zahrá svoje premiérové štvrťfinále na najvyššom okruhu. Devätnásťročný Francúz zdolal v druhom kole najvyššie nasadeného Alejandra Davidoviča 3:6, 7:6, 6:4 po tom, ako prehral oba vzájomné predchádzajúce tohtoročné zápasy. Jeho ďalším súperom bude víťaz domáceho derby medzi Alexandrom Zverevom a Maximilianom Martererom.

19:45 - Karolína Plíšková sa pred začiatkom tejto sezóny vrátila k trénerovi Saschovi Bajinovi, ale už druhýkrát s nemeckým koučom ukončila spoluprácu. Kým prvá trvala 20 mesiacov, druhá približne osem. Bývalá svetová jednotka stále čaká na svoj prvý grandslamový titul, keďže na posledných dvoch podujatiach veľkej štvorky neuspela hneď v prvom kole.

19:35 - "Bolo to naozaj ťažké, Sebastian je veľký bojovník a skvelý hráč. Za posledný rok urobil veľký krok vpred, takže je to vždy ťažká výzva. Potrebuje trochu viac času, aby sa prispôsobil novým podmienkam. Dnes sme si vyskúšali hrať v hale pod strechou, na antuke je to veľký rozdiel," povedal Ruud v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Ruudom
Flashscore

19:20 - Casper Ruud úspešne začal svoj ďalší útok na premiérový triumf na podujatiach vyšších ako ATP 250. Najvyššie nasadený hráč vstúpil do "päťstovky" v Hamburgu víťazstvom 6:3, 1:6, 6:3 nad Sebastianom Báezom, ktorého zdolal aj na ceste za tohtoročným titulom v Estorile. O postup do štvrťfinále bude usilovať proti kvalifikantovi a bývalému 17. hráčovi sveta Cristianovi Garínovi.

Zostrih zápasu Ruud - Báez
Flashscore

17:30 - "Keď sa vrátite z turnaja a nemáte veľa času na prípravu, je to v prvých zápasoch vždy ťažké. A súper dnes hral naozaj dobre, behal ako blázon, kontroloval útoky a dával tvrdé rany z čiary. Niekedy som rozmýšľal, čo mám ešte robiť," povedal po zápase Rubľov.

Pozápasový rozhovor s Rubľovom
Flashscore

17:15 - Andrej Rubľov pricestoval do Hamburgu po nedeľňajšom triumfe v Bastade a vo svojom úvodnom zápase na nemeckej antuke bol trikrát jednu loptičku od vyradenia. Šampión z roku 2020 však odvrátil všetky tri mečbaly a po troch hodinách boja zdolal Bernabého Zapatu 5:7, 6:1, 7:6.

Zostrih zápasu Zapata Miralles - Rubľov
Flashscore

16:50 - Noma Nohaová Akugueová má za sebou úspešný debut na domácej antuke v Hamburgu v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu. Devätnásťročná Nemka ešte nenarazila na súperku z hornej 140. priečky rebríčka a po Laure Pigossiovej zdolala aj Storm Hunterovú. Na returne proti nasadenej jednotke Donne Vekičovej však zlikvidovala dva mečbaly v rade. Austrálčanku zdolala 0:6, 7:6, 6:4 a vo štvrťfinále vyzve Martinu Trevisanovú.

16:15 - Viktória Hrunčáková sa v stredu na kurte vo Varšave nepredstaví. Pre nepriazeň počasia organizátori zrušili všetky zostávajúce zápasy dvojhry. Slovenská tenistka mala nastúpiť proti Češke Linde Noskovej v rámci 2. kola.

14:00 - Daria Savilleová v posledných rokoch bojovala so zraneniami a v júni sa po takmer ročnej prestávke vrátila na kurty. Bývalá svetová dvadsiatka sa na svojom štvrtom turnaji po návrate dostala do štvrťfinále, prvého od augustového finále v Granby. Ruská rodáčka reprezentujúca Austráliu zdolala v Hamburgu Tamaru Korpatschovú 7:6, 6:2 a vyhrala štvrtýkrát v rade vrátane kvalifikácie. V ďalšom kole vyzve domácu Jule Niemierovú.

Po 11 mesiacoch dosiahla Savilleová štvrťfinále
Po 11 mesiacoch dosiahla Savilleová štvrťfinále@hamburgopen

12:30 - Tereza Martincová stále čaká na svoje prvé tohtoročné štvrťfinále na najvyššom okruhu. V druhom kole vo Varšave podľahla dvakrát 2:6 bývalej svetovej dvanástke Yanine Wickmayerovej. Belgičanka sa vracia po materskej dovolenke a hrá svoje prvé štvrťfinále na tejto úrovni od Guangzhou 2017.

06:15 - Zaujímavý súboj sa od 13:30 črtá Viktórii Hrunčákovej. Slovenka narazí na českú súperku v druhom kole na turnaji WTA vo Varšave. Favoritkou bude Češka Linda Nosková, ktorá je zároveň ôsmou nasadenou ženou v pavúku. H2H bilancia je po jedinom meraní síl z januára 2023 v neprospech košickej rodáčky. 

06:00 - Slovenský lucky loser Jozef Kovalík bude chcieť v Hamburgu prejsť do tretieho kola. Proti bude tretí nasadený hráč na turnaji ATP a celkovo 18. tenista sveta Lorenzo Musetti. Dvojica vzájomné duely ešte nehrala. Ten stredajší sa začne najskôr o 16:00.