Tennis Tracker: Muchová v prvom grandslamovom finále vyzve Swiatekovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Muchová v prvom grandslamovom finále vyzve Swiatekovú
Aktualizované
Radosť českej tenistky Karolíny Muchovej.
Radosť českej tenistky Karolíny Muchovej.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 8. júna?

21:15 - Karolína Muchová sa vo svojom prvom grandslamovom finále stretne s obhajkyňou titulu Izou Swiatekovou. Víťazka dvoch z posledných troch ročníkov tohto podujatia zdolala v semifinále Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú, prvú brazílsku semifinalistku French Open v otvorenej ére, 6:2, 7:6 a udržala si post svetovej jednotky. Češka vyhrala jediný predchádzajúci vzájomný zápas.

18:45 - Rebecca Šramková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 125 v Makarskej. Úspešná kvalifikantka zvíťazila v druhom kole hlavnej súťaže nad štvrtou nasadenou Američankou Peyton Stearnsovou (69. WTA) a zdolala ju 6:3, 7:5 za 102 minút. Zverenka trénera Milana Martinca si v súboji o postup do semifinále zmeria sily so šestkou pavúka Katerynou Baindlovou z Ukrajiny.

18:30 - Úspešné ťaženie Karolíny Muchovej na tohtoročnom French Open sa ešte neskončilo. Nenasadená Češka si v semifinále za stavu 2:5 v treťom sete a mečbale vyšliapla 7:6, 6:7, 7:5 na víťazkú januárového Australian Open a svetovú dvojku Arynu Sabalenkovú. Čaká ju premiérové grandslamové finále. Stala sa štvrtou českou finalistkou French Open za ostatných osem rokov. O najcennejší titul si v sobotu zahrá s obhajkyňou Igou Swiatekovou alebo Beatriz Haddadovou Maiovou. 

15:15 - Lukáš Klein postúpil už do semfinále dvojhry na antukovom challengeri 100 v Prostějove. Šiesty nasadený hráč si v druhom kole poradil s domácou jednotkou pavúka Jiřím Lehečkom (41. ATP) a zdolal ho 6:3, 6:4 za 77 minút. Dvadsaťštyriročný hráč Národného tenisového centra si v súboji o postup do finále zmeria sily s ďalším mladým českým hráčom Daliborom Svrčinom (232. ATP). Informáciu priniesol Slovenský tenisový zväz na svojom Facebooku.

15:00 - Jozef Kovalík sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri 125 v nemeckom Heilbronne. V druhom kole nestačil na austrálskeho kvalifikanta Akiru Santillana a podľahol mu 2:6, 6:3, 3:6 za 101 minút. Zverenec trénera Borisa Borgulu sa na budúci týždeň predstaví na domácom challengeri Bratislava Open. Informáciu priniesol Slovenský tenisový zväz na svojom Facebooku.

12:30 - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Taliankou Federicou Urgesiovou postúpili už do semifinále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji Roland Garros. Šampiónky Australian Open zdolali vo štvrťfinále ako nasadené trojky britsko-rumunský pár Ella McDonaldová, Mara Gaeová hladko 6:3, 6:2. V dueli o postup do finále nastúpia proti víťazkám súboja medzi najvyššie nasadeným rusko-japonským tandemom Alina Kornejevová, Sara Saitová a britským duom Ranah Akua Stoiberová, Ming-ke Sü.

7:00 - Viktória Hrunčáková s Terezou Mihalíkovou nepostúpili v stredu do semifinále štvorhry na turnaji ITF WTT W100 v britskom Surbitone. Druhý nasadený pár nestačil vo štvrťfinále na britsko-nemeckú dvojicu Emily Appletonová, Julia Lohoffová a podľahol jej 5:7, 6:7(1) za 95 minút.

6:34 - V areáli Roland Garros sa vo štvrtok bude odpovedať na jednoduchú, ale veľmi zásadnú otázku: Kto postúpi do finále ženskej dvojhry? O postup do boja o zlato si to rozdajú Karolína Muchová a Aryna Sabalenková, v druhom zápase sa stretnú Iga Swiateková a Beatriz Haddadová Maiová.