Fantastický obrat Molčana. V Rakúsku získal 7 gemov po sebe a zahrá si štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický obrat Molčana. V Rakúsku získal 7 gemov po sebe a zahrá si štvrťfinále

Slovák predviedol dokonalý obrat.
Slovák predviedol dokonalý obrat.Profimedia
Alex Molčan (25) si na podujatí ATP v Kitzbűheli zahrá medzi najlepšou osmičkou. Po zdolaní mladíka Lucu van Asscheho (19) si slovenský tenista poradil aj s domácim Sebastianom Ofnerom (27).

Ofner - Molčan 6:4, 5:7, 6:7 (5)

Duel o postup do štvrťfinále sa začal stratou Rakúšanovho podania. Rovnakej chyby sa však o pár okamihov dopustili aj Molčan - 1:1. Ďalší brejk bol k videniu až v desiatom geme a znamenal zisk bodu i setu pre Ofnera.

Druhé dejstvo sa pre Slováka začalo vyvíjať viac než zle. Z prvých piatich hier nezískal ani jednu a prehrával 0:5. Následne ale predviedol úžasnú odolnosť, získal neuveriteľných sedem gemov v rade a vyrovnal  stav zápasu.

Rozhodujúca časť stretnutia takisto priniesla vyrovnaný tenis. Víťaz sa šiel hľadať až do tajbrejku, ktorý lepšie zvládol hráč spod Tatier. Triumf zaknihoval po dvoch hodinách a 31 minútach, vzájomnú bilanciu s Ofnerom tak vyrovnal na 1:1. O účasť v semifinále zabojuje proti argentínskemu protivníkovi Sebastianovi Báezovi.

Štatistiky duelu Ofner - Molčan
Štatistiky duelu Ofner - MolčanFlashscore

"Bol som na seba naštvaný. Za stavu 0:3 v druhom sete som si povedal, že v tomto zápase nemám šancu. Začal som hrať agresívne, snažil som sa niečo zmeniť a ani neviem, ako som vyhral druhý set. Stal sa zázrak. V treťom to bol veľký boj, som naozaj šťastný, že som vyhral," citoval Molčana web Slovenského tenisového zväzu.

"Mám rád, keď je publikum proti mne. Dáva mi to extra motiváciu. Niektorých hráčov to znervózňuje, mne to zvyčajne pomáha. Sú to fanúšikovia a ja ich rešpektujem," vravel najlepší slovenský singlista.