Molčan vo finále kvalifikácie v Čile, Šramková uspela v San Diegu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan vo finále kvalifikácie v Čile, Šramková uspela v San Diegu
Šramková sa pokúsi preniknúť do hlavnej fázy podujatia v USA.
Šramková sa pokúsi preniknúť do hlavnej fázy podujatia v USA.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 24. februára?

22:52 - Argentínsky tenista Sebastián Baéz sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji ATP v Riu de Janeiro. Piaty nasadený hráč zdolal v semifinále svojho krajana Francisca Cerundola 7:5, 6:0.

22:25 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková si zahrá vo finále kvalifikácie na turnaji WTA v americkom San Diegu. V prvom eliminačnom kole si v pozícii ôsmej nasadenej poradila s Ruskou Jekaterinou Makarovovou v dvoch setoch 6:3 a 6:2.

20:50 - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP v čilskom Santiagu. V prvom kole ako nasadená dvojka zdolal Taliana Marca Cecchinata 6:2 a 7:6 (4).

18:22 - Jasmine Paoliniová uspela na "tisícke" v Dubaji. Talianka sa stala len štvrtou hráčkou v histórii, ktorá otočila finálový zápas na tomto podujatí, keď prekonala rozbehnutú kvalifikantku Annu Kalinskú 4:6, 7:5, 7:5. Víťazka prekvapujúceho finále získala svoj druhý titul a v rebríčku sa posunie na 14. miesto.

18:00 - Ruský tenista Karen Chačanov triumfoval na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Ako druhý nasadený vyhral vo finále dvojhry nad 18-ročným Čechom Jakubom Menšíkom 7:6 (12), 6:4 a získal svoj šiesty titul na okruhu. Menšík, pre ktorého to bolo prvé finále ATP v kariére, nevyužil v prvom sete štyri setbaly.

15:20 - Kateřina Siniaková a Storm Hunterová získali na turnaji WTA 1000 v Dubaji svoj najcennejší spoločný titul bez straty jediného setu. Česko-austrálsky tandem vo finále zdolal dvojicu Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a po víťazstve 6:4, 6:2 oslavuje svoj druhý spoločný triumf.

13:28 - Turnaj Dubai Tennis Championships spoznal svoj žreb. Nasadenou jednotkou je Daniil Medvedev, ktorého na úvod čaká súboj s kazašským oponentom Ševčenkom. Andy Murray vyzve Denisa Šapovalova.

10:52 - Okrem Molčana je pripravený kvalifikačný súboj aj pre Rebeccu Šramkovú. Slovenka sa bude snažiť o prienik do hlavnej súťaže podujatia v americkom San Diegu. Jej prvou prekážkou bude Jekaterina Makarovová.

10:34 - Alexa Molčana čaká duel kvalifikácie na turnaj v Čile. V tamojšom hlavnom meste vyzve slovenskú singlovú jednotku taliansky oponent Marco Cecchinato.

09:45 - Tomáš Macháč začal kvalifikáciu na turnaj ATP 500 v Dubaji víťazstvom 6:1, 7:5 nad Eliasom Ymerom. Český tenista, ktorý je v kvalifikácii nasadenou jednotkou, vlani na turnaji prehral s Novakom Djokovičom v troch setoch. V hlavnej súťaži sa stretne s víťazom duelu medzi Robertom Bautistom Agutom a Hugom Grenierom.

09:05 - Jordan Thompson zdolal v semifinále turnaja v Los Cabos Alexandra Zvereva 7:5, 4:6, 7:6, pripísal si druhý skalp Nemca v kariére a postúpil do svojho tretieho finále. O svoj premiérový titul na okruhu ATP sa Austrálčan stretne s Casperom Ruudom.

07:25 - Cameron Norrie, ktorý vlani získal titul na turnaji ATP 500 v Riu, musel ísť vo štvrťfinále proti domácemu Thiagovi Seybothovi Wildovi do troch setov. Brit zdolal brazílskeho súpera 6:1, 3:6, 6:2 a postúpil do semifinále, od prvej obhajoby trofeje ho tak delia dve výhry.

07:21 - João Fonseca zaznamenal svoje premiérové víťazstvo na hlavnom okruhu na antuke v rodnom Riu de Janeiro a stal sa druhým najmladším štvrťfinalistom turnaja ATP 500. Brazílčan sa ale do semifinále nedostal, prehral s kvalifikantom Marianom Navonem, ktorého predtým zdolal na challengeri v Sao Leonarde. Argentínčan zvíťazil 2:6, 6:3, 6:3 a postúpil medzi najlepších štyroch.

07:00 - Casper Ruud porazil v semifinále turnaja ATP 250 v mexickom Los Cabos Stefanosa Tsitsipasa. Nórsky tenista zdolal obhajcu titulu 6:4, 7:6 a zahrá si prvé finále na tvrdom povrchu od Turnaja majstrov v roku 2022.