Tsitsipas prerušil sériu finálových sklamaní. V Los Cabos sa teší po 14 mesiacoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas prerušil sériu finálových sklamaní. V Los Cabos sa teší po 14 mesiacoch

Tsitsipas dominoval na turnaji v mexickom Los Cabos.
Tsitsipas dominoval na turnaji v mexickom Los Cabos.AFP
Stefanos Tsitsipas (24) po obnovení spolupráce s austrálskym trénerom Marcom Philippoussisom ukončil čakanie na svoj prvý triumf od vlaňajšieho júna. Grécky tenista potvrdil úlohu najväčšieho favorita na podujatí ATP 250 v mexickom Los Cabos, kde vo finále porazil Austrálčana Alexa De Minaura (24) 6:3, 6:4 a zlepšil si vzájomnú bilanciu na 11-1. Prerušil sériu piatich finálových prehier.

Tsitsipas - de Minaur 6:3, 6:4

Stefanos Tsitsipas si v posledných týždňoch naplno užíval svoj nový vzťah so španielskou tenistkou Paulou Badosovou a čiastočne posúval svoju tenisovú prípravu. Pravdepodobne aj preto vyhral počas turnajov na tráve len štyri z ôsmich zápasov a vo wimbledonskom osemfinále prekvapujúco nestačil na Christophera Eubanksa.

Po júlovom odpočinku na jachte v rodnej krajine sa 24-ročný Grék presunul za Atlantik a začal prípravu na US Open. Ako prvú destináciu si vybral menšie podujatie ATP 250 v mexickom Los Cabos, kde bol jediným zástupcom z TOP 10.

A svetový hráč číslo päť sa konečne presadil medzi papierovo slabšou konkurenciou, čím ukončil dlhé čakanie na titul. Na ceste za želaným triumfom si poradil s americkým veteránom Johnom Isnerom, Čiľanom Nicolasom Jarrym, Chorvátom Bornom Čoričom a obľúbeným austrálskym súperom Alexom de Minaurom.

Zostrih zápasu Tsitsipas - de Minaur.
Flashscore

Tsitsipas v oboch setoch neudržal výhodu brejku, ale nemusel riešiť žiadne vážne komplikácie. Po necelej hodine a pol zvíťazil 6:3, 6:4 a vyhral jedenásty z dvanástich vzájomných duelov. Jedinú prehru utrpel pred siedmimi rokmi na trávnatom challengeri.

"Cítil som, že obaja chceme prísť na kurt a predviesť skvelé finále. A myslím si, že to bol naozaj skvelý zápas. Alex hral úžasne a ja som sa len snažil držať krok s jeho hrou. Som naozaj šťastný, že sme odohrali takéto finále. Diváci boli plne zapojení do diania," komentoval Grék, ktorý hral v Los Cabos prvýkrát po obnovení spolupráce s austrálskym trénerom Marcom Philippoussisom. Ten sa bude v úlohe hlavného lodivoda striedať s otcom Apostolosom Tsitsipasom.

Pozápasový rozhovor s Tsitsipasom
Flashscore

Tsitsipas, víťaz Turnaja majstrov 2019 a dvojnásobný grandslamový finalista, prerušil sériu piatich finálových zápasov, v ktorých prehral 11 setov v rade a premenil svoje celkovo 27. finále na desiaty titul. Čakal naň od júna minulého roka, keď sa radoval na tráve na Malorke. Je to jeho vôbec prvý triumf na tvrdom povrchu.

"Z tohto týždňa si beriem len pozitíva. Odohral som tu niekoľko dobrých zápasov a myslím, že je to pre mňa dobrý štart na 'americkej' tour. Videli sme tu veľa dobrého tenisu od viacerých kvalitných hráčov. Konkurencia bola veľká a som šťastný, že som získal túto trofej," dodal grécky finalista tohtoročného Australian Open.

Dvadsaťštyriročný de Minaur tento rok v Mexiku našiel premožiteľa až v poslednom desiatom vystúpení. V Los Cabos nedokázal nadviazať na svoj marcový triumf z Acapulca, kde slávil zatiaľ jediný triumf na podujatí ATP 500. Finále si zahral trinástykrát v kariére, zbierku siedmich trofejí nerozšíril.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore