Tsitsipas smeruje v Mexiku za obhajobou, Kovalík musel skrečovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas smeruje v Mexiku za obhajobou, Kovalík musel skrečovať

Tsitsipas si v Mexiku zahrá semifinále proti Ruudovi.
Tsitsipas si v Mexiku zahrá semifinále proti Ruudovi.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 23. februára?

20:25 - Čoraz sebavedomejší Jakub Menšík na štedro dotovanom turnaji ATP 250 v katarskej Dauhe vyradil počas troch dní troch bývalých šampiónov a posunul svoje maximum na hlavnom okruhu. O 19 rokov staršieho francúzskeho veterána Gaëla Monfilsa zdolal 6:4, 1:6, 6:3, nadviazal na skalpy Andyho Murrayho a Andreja Rubľova, postúpil do finále a vo svetovom rebríčku si zaistil posun na 86. miesto. O titul si 18-ročný Čech zahrá proti Rusovi Karenovi Chačanovovi.

19:47 - Kateřina Siniaková a Storm Hunterová odohrali na turnaji WTA 1000 v Dubaji svoje štvrté spoločné semifinále a po víťazstve 6:4, 6:4 nad druhým nasadeným párom Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová postúpili do svojho tretieho a doteraz najväčšieho finále. O svoj druhý titul si česko-austrálsky tandem zahrá s Američankou Nicole Melicharovou a Ellen Perezovou z Austrálie.

18:45 - Svetová jednotka Iga Swiateková utrpela druhú tohtoročnú prehru. V semifinále turnaja WTA 1000 v Dubaji prehrala 4:6, 4:6 so 40. hráčkou sveta Annou Kalinskou a prvýkrát od marca minulého roka a série 74 zápasov neuhrala ani set. Ruska si proti favorizovanej Poľke pripísala životný skalp a po troch víťazstvách nad hráčkami TOP 10 v priebehu troch dní postúpila z kvalifikácie do svojho premiérového finále. V ňom sa stretne s ďalšou nenasadenou hráčkou, Taliankou Jasminou Paoliniovou, ktorú pred mesiacom zdolala v osemfinále Australian Open.

18:20 - Ruský tenista Karen Chačanov postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Ako druhý nasadený zdolal v semifinále Alexeia Popyrina z Austrálie 7:6 (12), 6:2.

18:15 - Jozef Kovalík sa nepredstaví v semifinále dvojhry na challengeri 125 na španielskom ostrove Tenerife. Za stavu 5:7, 6:3, 0:3 skrečoval štvrťfinálový zápas proti Talianovi Stefanovi Travagliovi. Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant nepokračuje na turnaji ani vo štvorhre po boku Zsombora Pirosa. Holandsko-srbský pár Jesper De Jong, Ivan Sabanov tak postúpil do semifinále bez boja.

16:04 - Jasmine Paoliniová na turnaji WTA 1 000 v Dubaji v priamom súboji o premiérový posun do TOP 20 zdolala po odvrátení šiestich setbalov v druhom sete 6:2, 7:6 Rumunku Soranu Cirsteaovú, s ktorou vyhrala aj tretí vzájomný zápas. Postúpila tak do svojho piateho a doteraz najväčšieho finále. O druhý titul si 28-ročná Talianka zahrá s Igou Swiatekovou alebo Annou Kalinskou.

12:25Linda Fruhvirtová neukončí temné obdobie svojej sľubne naštartovanej kariéry ani na turnaji WTA 125 v mexickom Puerto Vallarta. Osemnásťročná Češka skončila už v druhom kole po porážke so Španielkou Jessicou Bouzasovou, ktorej v súboji hráčok druhej svetovej stovky podľahla 4:6, 4:6.

09:34 - Alexander Zverev pokračuje v Los Cabos bez straty setu či podania, hoci čelil celkovo 15 brejkbalom. Dvanásť z nich musel odvrátiť vo štvrťfinále proti Thanasimu Kokkinakisovi, ktorého zdolal 6:3, 6:4 a vylepšil si tak svoju tohtoročnú bilanciu na 11:2. O postup do finále sa najvyššie nasadený Nemec stretne s ďalším Austrálčanom Jordanom Thompsonom, ktorého nedokázal poraziť vlani na jeseň v Tokiu.

08:48 - Stefanos Tsitsipas zdolal v mexickom Los Cabos Američana Aleksandara Kovačeviča 7:6, 6:3 aj keď prehral prvé tri gemy. Urobil tak druhý zo štyroch krokov na ceste za obhajobou vlaňajšieho triumfu. V semifinále sa druhý nasadený Grék stretne s Nórom Casperom Ruudom.

08:33 - Juniorský víťaz vlaňajšieho US Open João Fonseca zdolal na domácej antuke v Riu de Janeiro čilského šampióna z roku 2020 Cristiana Garína 6:4, 6:4, nadviazal na svoje prvé víťazstvo na turnaji ATP a postúpil do štvrťfinále. V ňom si 17-ročný Brazílčan zmeria sily s Argentínčanom Marianom Navonom, ktorý si tiež pripísal premiérové víťazstvo na hlavnom okruhu.

07:48 - Alex Michelsen neuspel vo svojom prvom štvrťfinále na tvrdom povrchu v mexickom Los Cabos. Hoci 19-ročný Američan vyhral proti Jordanovi Thompsonovi prvých deväť gemov, dosiahol tri mečbaly a za stavu 5:3 v treťom sete podával na víťazstvo, v boji o svoje druhé semifinále napokon prehral 6:0, 6:7, 5:7. O finále si Austrálčan zahrá s krajanom Thanassim Kokkinakisom alebo Nemcom Alexandrom Zverevom.

07:22 - Mariano Navone si pripísal prvé víťazstvo na antuke ATP v Riu de Janeiro. Po krajanovi Federicovi Corim si 22-ročný Argentínčan poradil aj s Nemcom Yannickom Hanfmannom, ktorého deklasoval 6:1, 6:2 a zabezpečil si postup do štvrťfinále a posun do TOP 100.

06:57 - Casper Ruud pokoril na turnaji ATP 250 v mexickom Los Cabos Portugalčana Nuna Borgesa 6:3, 6:2 a po dvoch dvojsetových víťazstvách postúpil prvýkrát od júla minulého roka do semifinále. Nórsky tenista sa stretne so Stefanosom Tsitsipasom alebo Aleksandrom Kovačevičom.

06:53 - Sebastian Báez zdolal v 2. kole brazílskej "päťstovky" 7:6, 6:3 šesť zápasov neporazeného krajana Facunda Díaza Acostu, ktorý minulý týždeň slávil premiérový triumf v Buenos Aires. Vo štvrťfinále sa piaty nasadený Argentínčan stretne s domácim Thiagom Monteirom, s ktorým prehral jediný duel pred tromi rokmi práve v Riu.