Djokovič odplatil Musettimu prehru. Štvrťfinále v Monte Carle si zahrá po piatich rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič odplatil Musettimu prehru. Štvrťfinále v Monte Carle si zahrá po piatich rokoch
Djokovičovi to proti Musettimu tentoraz vyšlo.
Djokovičovi to proti Musettimu tentoraz vyšlo.Profimedia
Novak Djokovič (36) rovnako ako vlani narazil v osemfinále na Masters v Monte Carle na Lorenza Musettiho (22), tentoraz recept na talianskeho protivníka našiel a prvýkrát po piatich rokoch postúpil v tomto dejisku do štvrťfinále. O prvé semifinále od druhého triumfu v roku 2015 sa pobije s Alexom de Minaurom (25).

Djokovič - Musetti 7:5, 6:3

Novak Djokovič začal svoj rok na antuke suverénnym víťazstvom nad Romanom Safiullinom. Ruskému tenistovi neponúkol ani jeden brejkbal a sám si v každom geme na servise vypracoval aspoň jednu šancu. Proti Lorenzovi Musettimu to mal podľa očakávania oveľa ťažšie, ale vzájomnú bilanciu zvládol vylepšiť na 4:1 a oplatil mu minuloročnú porážku práve z osemfinále v tomto dejisku.

Zatiaľ čo proti Safiullinovi sa nemusel o vlastný servis obávať, do zápasu s Talianom vstúpil prehraným podaním a o pár minút neskôr bol proti takmer bezchybnému súperovi kúsok od manka dvoch brejkov. Musetti však zahodil ôsmy gem, v ktorom nedotiahol náskok 40:0, a vo zvyšku duelu už bol lepším hráčom na kurte favorizovaný Srb.

Úvodné dejstvo nakoniec Djokovič vybojoval po 66 minútach a v druhom sete si napriek dvom zaváhaniam na servise neustále držal vedenie. Musettimu zobral podanie celkom trikrát a súboj doservíroval čistou hrou. V stretnutí využil päť zo šiestich brejkbalov.

Zostrih stretnutia Djokovič - Musetti.
Flashscore

Rodák z Belehradu si bude chcieť na antukových dvorcoch spraviť chuť po mizernom začiatku sezóny. Jeho cieľom na najpomalšom povrchu nebude len štvrtý triumf na French Open, ale aj olympijské hry v areáli Rolanda Garrosa, na ktorých bude mať možno poslednú možnosť zaútočiť na prvú zlatú medailu.

V Monte Carle sa mu po druhom triumfe v roku 2015 vôbec nedarí. Vo štvrťfinále je po piatich rokoch a celkovo desiatykrát a na semifinálovú účasť čaká už deväť rokov. V Monaku, kde dlhodobo žije a trénuje, štartuje pod novým vedením. Po rozchode s Goranom Ivaniševičom skúša spoluprácu so skúseným krajanom, dobrým kamarátom a bývalou deblovou svetovou jednotkou Nenadom Zimonjičom, zatiaľ je neporazený.

"Nemyslím si, že už hrám svoj najlepší tenis. Dnes to bol ale dobrý test proti veľmi talentovanému hráčovi. Vlani som tu s ním prehral z náskoku setu a brejku a musím povedať, že po strate servisu na 4:3 v druhom dejstve som si na to spomenul. Dúfal som, že nepríde rovnaký scenár ako vlani," povedal Djokovič po postupe.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

O postup do semifinále si zahrá s Alexom de Minaurom. Aj najlepšiemu Austrálčanovi v rebríčku ATP môže oplatiť porážku, tento rok s ním aj vinou problémov so zápästím jasne prehral v januári v tímovom United Cupe.

De Minaur vo svojom prvom osemfinále v Monte Carle narazil na Alexeia Popyrina. Krajana pokoril 6:3 a 6:4 a až na tretíkrát postúpil do štvrťfinále na podnikoch Masters. Zahrá si o svoje celkovo tretie antukové semifinále na najvyššom okruhu. Po zavedení kategórie ATP Masters 1000 v roku 1990 je ešte len druhým austrálskym štvrťfinalistom tohto turnaja (Mark Philippoussis, 1999).