Djokovič začal útok na trojnásobný Golden Masters, v Monte Carle zničil Safiullina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič začal útok na trojnásobný Golden Masters, v Monte Carle zničil Safiullina
Djokovič deklasoval Safiullina a začal svoj útok na trojnásobný Golden Masters.
Djokovič deklasoval Safiullina a začal svoj útok na trojnásobný Golden Masters.AFP
Novak Djokovič (36) vstúpil do antukovej jari najlepším možným spôsobom. Dvojnásobný šampión a svetová jednotka začal útok na trojnásobný Golden Masters v Monte Carle víťazstvom 6:1, 6:2 nad Romanom Safiullinom (26). O prvé štvrťfinále na tomto mieste po piatich rokoch bude usilovať buď proti vlaňajšiemu premožiteľovi Lorenzovi Musettimu (22), alebo Arthurovi Filsovi (19).

Djokovič - Safiullin 6:1, 6:2

Novak Djokovič neprišiel do Monaka v dobrom rozpoložení. Po mizerných výkonoch neobhájil triumf na Australian Open a na Masters v Indian Wells senzačne skončil v treťom kole po šokujúcej prehre s Lucom Nardim. V Monte Carle, ktoré je už niekoľko rokov jeho domovom, však začal jedným z najlepších výkonov v aktuálnej sezóne.

V úvodnom zápase dvojnásobný šampión deklasoval za 71 minút Romana Safiullina, ktorý vyhral obe predchádzajúce stretnutia s hráčmi TOP 5. Rus nepovolil set Stefanosovi Tsitsipasovi v Marseille 2022 ani Carlosovi Alcarazovi na minuloročnom Masters v Paríži.

Djokovič, ktorý sa len pred niekoľkými dňami stal najstaršou singlovou svetovou jednotkou v histórii, sa dostal pri každom príjme k brejkbalu. Celkovo si vytvoril 19 šancí, Safiullin odvrátil 14 hrozieb. Srbský favorit si bez problémov ubránil svoje podania, na servise stratil celkovo len šesť bodov a sám nečelil žiadnemu brejkbalu.

Aktuálny líder rebríčka prekvapil skvelým výkonom. V Monte Carle odohral prvý antukový zápas od vlaňajšieho triumfu na French Open a nie je tajomstvom, že v posledných rokoch sa na oranžovom povrchu rozbiehal pomalšie.

"S výkonom som veľmi spokojný. V každom geme som mal brejkbal. Bol to odo mňa veľmi dobrý zápas na začiatku antukovej jari. Zajtra mám voľno, pôjdeme s tímom trénovať. Dúfam, že si vysokú úroveň udržím počas celého turnaja," povedal Djokovič po svojom postupe.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Rekordér v počte grandslamových trofejí a majiteľ rekordných 40 titulov z turnajov Masters má za sebou úspešnú premiéru pod vedením krajana, dobrého priateľa a bývalej svetovej jednotky vo štvorhre Nenada Zimonjiča. Ten zatiaľ na skúšku na poste hlavného trénera nahradil Gorana Ivaniševiča, s ktorým Djokovič ukončil približne šesťročnú spoluprácu.

V Monte Carle teraz útočí na trojnásobný Golden Masters. Ako jediný v histórii ovládol všetkých deväť podujatí série Masters, a to hneď dvakrát. V Monaku sa mu však v posledných rokoch nedarí, po triumfe v roku 2015 sa ani pri jednom zo siedmich štartov nedostal ďalej ako do štvrťfinále.

Samotný Djokovič nemá veľké očakávania vzhľadom na nedávne výsledky na tomto mieste a tohtoročnú formu. Jeho hlavným cieľom na antukovú jar je opäť French Open a najväčším tohtoročným cieľom sú olympijské hry v dejisku Roland Garros, kde bude mať možno poslednú šancu získať prvú zlatú medailu. Vlani do Paríža neprišiel v optimálnej forme, napriek tomu zdvihol nad hlavu trofej pre šampióna.

Jeho ďalším súperom v Monte Carle bude buď Lorenzo Musetti, s ktorým vlani v Monaku prehral v osemfinále, alebo tínedžer Arthur Fils.

Sinner začne súbojom s Kordom

Jannik Sinner figuruje ako svetová dvojka v opačnej polovici pavúka ako Djokovič a je najväčším kandidátom na postup do finále. Talian prežíva najlepšie obdobie po minuloročnom US Open, počas ktorého získal prvý grandslamový titul. Tento rok vyhral 22 z 23 duelov a do Monte Carla pricestoval po triumfe na Masters v Miami.

Najlepší hráč doterajšieho priebehu sezóny sa v úvodnom zápase stretne so Sebastianom Kordom. Minuloročný semifinalista má s o rok starším súperom bilanciu 1:1, môže mu odplatiť vlaňajšiu prehru z Adelaide.

Zostrih súboja Korda - Davidovich Fokina.
Flashscore

Korda začal svoje pôsobenie na Masters v Monte Carle dominantným spôsobom. Američan s českými koreňmi v prvom kole deklasoval minuloročného finalistu Alejandra Davidovicha Fokinu 6:1, 6:2.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Monte Carle