Tisícka v Monte Carle bez svetovej trojky, Alcaraza vyradilo predlaktie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tisícka v Monte Carle bez svetovej trojky, Alcaraza vyradilo predlaktie
Carlos Alcaraz sa musel odhlásiť z turnaja v Monte Carle.
Carlos Alcaraz sa musel odhlásiť z turnaja v Monte Carle.Profimedia
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (20) v utorok oznámil odstúpenie z turnaja Masters v Monte Carle. Svetová trojka sa nemôže zúčastniť na prestížnom podujatí v Monaku pre zranenie predlaktia.

Alcaraz sa na tisícke v Monte Carle nezúčastní už druhý rok po sebe. Španiel musel zrušiť plánovanú účasť pre zranenie.

"V Monte Carle som na sebe pracoval a do poslednej chvíle som sa snažil zotaviť zo zraneného svalu v pravej ruke, ale nebolo to možné a nemôžem hrať," oznámil Alcaraz v utorok na Instagrame. "Uvidíme sa budúci rok!" dodal. Žiadne ďalšie podrobnosti o predpokladanej dĺžke jeho absencie neboli zverejnené.

Tenisová hviezda nosila počas tréningu na prvé veľké antukové podujatie špeciálnu bandáž na pravom predlaktí. Na tréningoch s trénerom Juanom Carlosom Ferrerom sa zameriaval na uvoľnené cvičenia a nemal sparingpartnera.

Španielsky mladík sa na prestížnom podujatí ATP 1000 v Monte Carle zúčastnil len raz. V roku 2022 vypadol v druhom kole.  Jeho súboj tohtoročného druhého kola proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu bol naplánovaný na stredu. Namiesto Alcaraza bude Kanaďan čeliť lucky loserovi Lorenzovi Sonegovi z Talianska.