Posledný tanec? Djokovič by si chcel na French Open zahrať proti Nadalovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Posledný tanec? Djokovič by si chcel na French Open zahrať proti Nadalovi
Djokovič začne v utorok svoju cestu za tretím titulom v Monte Carle.
Djokovič začne v utorok svoju cestu za tretím titulom v Monte Carle.Reuters
Odstúpenie Rafaela Nadala (37) z turnaja Monte Carlo Masters vyvoláva otázniky o účasti 22-násobného grandslamového šampióna na French Open, ale jeho veľký súper Novak Djokovič (36) povedal, že stále dúfa v záverečnú kapitolu ich legendárnej rivality.

Španiel, ktorý sa vyjadril, že očakáva ukončenie kariéry po sezóne 2024, sa v januári v Brisbane vrátil do súťažného diania po takmer ročnej pauze spôsobenej zranením ohýbača bedrového kĺbu. Odvtedy však na podujatí ATP nehral.

"Ako tenisový fanúšik chcem, aby odohral ešte aspoň jeden turnaj, kým odíde do dôchodku," povedal Djokovič v rozhovore pre Eurosport. "Všetci vieme, čo vo svojej kariére dokázal na antuke, najmä na French Open. Je to jeho cieľ, hovoril to. V záujme celého tenisu a najmä Grand Slamu dúfame, že tam bude môcť hrať. Bolo by skvelé, keby sme sa stretli v ďalšom veľkom meraní síl."

Djokovič odštartuje v utorok svoju snahu o tretí titul v Monte Carle bez trénera Gorana Ivaniševiča po tom, ako minulý mesiac ukončil veľmi úspešnú spoluprácu s Chorvátom.

Srb v posledných týždňoch spolupracuje s bývalou deblovou svetovou jednotkou Nenadom Zimonjičom. "Poznáme sa veľmi dobre už viac ako 20 rokov. Vždy bol pre mňa ako starší brat. Mentor, priateľ, ktorý sa mi vždy snažil pomôcť ako človeku aj ako hráčovi," povedal Djokovič.

"Keď som s Goranom skončil, začínal som antukovú prípravu v Belehrade a on bol pri tom. Prišiel na kurt, naša spolupráca sa nám veľmi páčila a ja som ho požiadal, aby sem prišiel na pár týždňov. Dáva mi naozaj užitočné rady, aby som si našiel správnu pozíciu, keď sa blížim k sieti, a to je niečo, v čom nie som najlepší, pretože nehrám toľko zápasov vo štvorhre," uzavrel.