Kyrgios o tenisovej budúcnosti: Som zmierený s koncom, ale stále je vo mne oheň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kyrgios o tenisovej budúcnosti: Som zmierený s koncom, ale stále je vo mne oheň
Kyrgios by sa mohol naplno venovať komentovaniu športu.
Kyrgios by sa mohol naplno venovať komentovaniu športu.AFP
Austrálsky tenista Nick Kyrgios (28) je už takmer rok mimo hry. Okrem zraneného zápästia trápili búrliváka a šoumena v jednej osobe v posledných mesiacoch aj psychické problémy. Zdá sa však, že sa čoskoro vráti na tenisové kurty. Bývalý 13. hráč rebríčka ATP ale zároveň pripustil, že by svoju športovú kariéru mohol úplne ukončiť.

Kyrgios v podcaste Australian Open Show povedal, že sa čoskoro vráti k tréningu. "Budúci týždeň opäť vezmem do ruky raketu a pôjdem do toho. Bude to len začiatok, aby si moje zápästie a telo zvykli na záťaž," vysvetlil Austrálčan.

Svojrázny tenista neuviedol konkrétny dátum svojho návratu, pretože chce dbať na dobrú prípravu. "Bude to chvíľu trvať, dám si načas. Chcem cítiť, že keď sa vrátim na kurt, budem sa cítiť dobre," dodal.

Ak však bude cítiť, že snaha nikam nevedie, je podľa svojich slov pripravený skončiť. "Pred niekoľkými dňami som si sadol so svojím agentom Stuartom Duguidom, aby sme sa porozprávali o mojej budúcnosti. Realita je taká, že časť mňa vie, že môj čas v tomto športe sa môže skončiť. A som s tým zmierený," napísal v stĺpčeku pre melbournské noviny The Age.

"Bol to rozhovor, ktorý som potreboval. Som na križovatke svojej kariéry. A teraz som dospel k tomu, že život po tenise vnímam ako dobrú perspektívu, ktorá by sa mi mohla páčiť. Mohol by som cestovať po svete a zarábať naozaj dobré peniaze komentovaním športu. Kto by takýto život nechcel," zamyslel sa austrálsky tenista, ktorý momentálne pre dlhú pauzu vôbec nefiguruje v rebríčku ATP.

Posledným veľkým úspechom Kyrgiosa bola účasť vo finále Wimbledonu v roku 2022, kde napokon podľahol Novakovi Djokovičovi. Bývalý 13. hráč sveta označil posledných niekoľko mesiacov za jedno z najťažších období svojho tenisového života. "Mal som niekoľko naozaj ťažkých rozhovorov sám so sebou na túto tému, či chcem pokračovať, alebo to zabalím. Ale všetko ostatné bolo úžasné, nemôžem sa sťažovať," povedal.

Podľa jeho slov to bola najmä vášeň, ktorá rozhodla, že chce dať tenisu ešte jednu šancu: "Stále cítim to šteklenie v žalúdku, stále je vo mne oheň. Takže je to dobré!"

Ale aj keby sa Kyrgios vrátil, tvrdí, že hrať pod piatimi kruhmi v Paríži pre neho nie je lákadlom "Toto je isté - aj keď budem fit a pripravený hrať, na olympiáde určite nebudem," povedal.