Premiérovo zdolal Djokoviča. Po najcennejšom skalpe vyzve Ruud vo finále Tsitsipasa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérovo zdolal Djokoviča. Po najcennejšom skalpe vyzve Ruud vo finále Tsitsipasa
Ruud porazil Djokoviča a zahrá si prvé finále v Monte Carle.
Ruud porazil Djokoviča a zahrá si prvé finále v Monte Carle.Profimedia
Casper Ruud (25) prvýkrát porazil Novaka Djokoviča (36) 6:4, 1:6, 6:4 a pripísal si najcennejšie víťazstvo v kariére. O premiérový titul z Monte Carla bude bojovať proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi (25).

Djokovič – Ruud 4:6, 6:1, 4:6

Ruud sa na začiatku zápasu ujal vedenia 4:1 a napriek strate podania si prvý set udržal a získal tak prvú sadu. Bolo to prvýkrát, čo Nór získal proti Djokovičovi aspoň set. V druhej časti začal Srb brejkom a prvý raz v zápase sa dostal do vedenia. Svetová jednotka zlepšila svoju hru a začala hrať agresívnejšie. Na podaní stratil len päť fiftínov, dvakrát zobral Nórovi servis a set vyhral 6:1.

V rozhodujúcom dejstve začal lepšie Ruud. Po dlhej výmene, ktorú zakončil víťazným bekhendom, zatlieskal aj samotný Djokovič, si pripravil svoj štvrtý brejkbal. Okamžite ho využil a odskočil na 2:0. Nór bol do stavu 4:2 lepším hráčom na kurte. Srb však opäť začal hrať agresívnejšie a vyrovnal. Posledné dva gemy patrili nórskemu tenistovi, ktorý po dvojchybe súpera slávil najväčšie víťazstvo v kariére.

Zostrih zápasu.
Flashscore

"Som nesmierne šťastný a tento deň si budem navždy pamätať. Nikdy sa mi nepodarilo Novaka poraziť a som rád, že dnes to vyšlo. V treťom sete som viedol, ale on zvýšil svoju úroveň a ukázal, ako dobre dokáže hrať pod tlakom. Zajtra bude pre mňa výnimočný deň, moje prvé finále tu v Monte Carle. Už niekoľko rokov sa snažím dosiahnuť veľký titul. Budem mať ďalšiu šancu a urobím všetko pre to, aby som vyhral," povedal Ruud po svojom najcennejšom víťazstve.

Ruud sa stal prvým Nórom v histórii, ktorý porazil svetovú jednotku. Premiérovým skalpom Djokoviča si pripísal prvé víťazstvo proti hráčovi TOP 3 a postúpil do svojho druhého finále Masters. 

Dvojnásobný šampión Novak Djokovič si v Monte Carle zahral v semifinále prvýkrát od roku 2015, keď získal titul, ale na svoje prvé tohtoročné finále stále čaká. Jeho cieľom na najpomalšom povrchu bude nielen štvrtý triumf na French Open, ale aj olympijské hry v dejisku Roland Garros, kde môže mať poslednú šancu zaútočiť na svoju prvú zlatú medailu.

Tsitsipasovi sa podarilo zastaviť Sinnera, v Monte Carle si zahrá o svoj tretí titul