Sinner nedal v Monte Carle šancu Kordovi, Rubľov s treťou prehrou v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner nedal v Monte Carle šancu Kordovi, Rubľov s treťou prehrou v rade
Sinner v zápase proti Kordovi dominoval.
Sinner v zápase proti Kordovi dominoval.Profimedia
Jannik Sinner (22) na turnaji Masters v Monte Carle suverénne vstúpil do antukovej jari. Minuloročný semifinalista nedal v úvodnom zápase šancu Sebastianovi Kordovi (23) a šláger stredajšieho programu so synom slávneho bývalého českého tenistu jednoznačne ovládol. S podujatím sa rozlúčil aj Andrej Rubľov (26), nad ktorého sily bol Alexei Popyrin (24).

Korda - Sinner 1:6, 2:6

Sinner je jasne najlepším hráčom doterajšieho priebehu tohtoročnej sezóny a podľa mnohých je len otázkou času, než z tenisového trónu zosadí Novaka Djokoviča. V aktuálnom roku ovládol Australian Open, "päťstovku" v Rotterdame a tiež Masters v Miami. Jediný neúspech zaznamenal v semifinále na "tisícke" v Indian Wells proti rivalovi Carlosovi Alcarazovi.

Úspešne odštartoval aj na Masters v Monte Carle, kde obhajuje semifinále a vstupuje do antukovej jari. Vo svojom prvom súboji si poradil so Sebastianom Kordom, žiadna dráma sa nekonala. V úvodnom dejstve obaja aktéri urobili viac nevynútených chýb ako víťazných úderov a netrafili ani polovicu prvých servisov, pričom Američan s českými koreňmi zaznamenal len štyri winnery oproti 11 chybám.

Jasný priebeh mal aj druhý set. Favorizovaný Talian síce v druhom geme nevyužil ani jeden zo štyroch brejkbalov, avšak svoje podanie si hájil suverénne, o dve hry neskôr šiel do vedenia brejku a v záverečnom geme prerazil servis nie príliš ideálne hrajúceho Kordu znova. Syn bývalého českého hráča nakoniec zakončil stretnutie so šiestimi víťaznými údermi a 29 nevynútenými chybami.

Zostrih zápasu Korda - Sinner.
Flashscore

Sinner by sa mohol stať úplne novou svetovou jednotkou už počas jari, prípadne po jej skončení. V tejto časti sezóny totiž obhajuje o takmer 2 000 bodov menej ako Djokovič, ktorý na rozdiel od talianskeho mladíka neprišiel do Monaka v optimálnej forme, hoci aj on do turnaja vstúpil suverénne, dokonca rovnakým výsledkom.

Úradujúci šampión austrálskeho major podujatia zvládol úvodný zápas v Monte Carle aj pri štvrtom štarte a každou účasťou sa v tomto dejisku zlepšuje. V roku 2021 skončil v druhom kole, predvlani vo štvrťfinále a vlani až v semifinále.

Osemfinálovým súperom najväčšieho favorita v dolnej polovici pavúka bude vlaňajší štvrťfinalista Jan-Lennard Struff, ktorý od konca minuloročného US Open zvládol 43 zo 46 duelov. S nemeckým tenistom sa zatiaľ stretol len pred niekoľkými týždňami v Indian Wells a na kalifornskom Masters zvíťazil hladko v dvoch setoch.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Popyrin - Rubľov 6:4, 6:4

Rubľov zahájil aktuálnu sezónu triumfom v Hongkongu a na všetkých piatich úvodných turnajoch v tomto roku sa pozrel minimálne do štvrťfinále. Po kontroverznej diskvalifikácii v semifinálovom súboji v Dubaji sa však začal trápiť a na posledných troch akciách zaznamenal dohromady len jedno víťazstvo.

Ďalšia rana prišla v Monte Carle, kde zakončil obhajobu svojho jediného doterajšieho triumfu na podnikoch Masters hneď po prvom vystúpení. Stal sa tak prvým úradujúcim šampiónom tejto akcie od Djokoviča v roku 2016 (prehra s Jiřím Veselým), ktorý stroskotal v nasledujúcom ročníku na prvom protivníkovi.

Nad jeho sily bol Popyrin. V stretnutí si síce vypracoval celkom šesť brejkbalových šancí, ale premeniť dokázal len jednu a v druhom dejstve nevyužil vedenie 3:1. Sám prišiel o servis trikrát a po 100 minútach sa s turnajom rozlúčil.

Popyrin je prvým austrálskym osemfinalistom monackej "tisícky" od roku 2004, keď sa medzi najlepšiu šestnástku dostali Lleyton Hewitt a Wayne Arthurs. O niekoľko minút neskôr ho v osemfinále doplnil krajan Alex de Minaur, ktorý po obrate zdolal Tallona Griekspoora 2:6, 6:2, 6:3 a bude jeho ďalším súperom.