Sinner vyhral v Monte Carle odvetu s Runem a zahrá si o najväčšie antukové finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner vyhral v Monte Carle odvetu s Runem a zahrá si o najväčšie antukové finále
Jannik Sinner počas šiestich mesiacov vyhral 14 zápasov proti hráčom TOP 10.
Jannik Sinner počas šiestich mesiacov vyhral 14 zápasov proti hráčom TOP 10.Profimedia
Jannik Sinner (22) zdolal na turnaji Masters 1000 v Monte Carle Holgera Runeho (20) 6:4, 6:7, 6:3. Odplatil mu tak vyradenie spred roka a obhájil vlaňajší výsledok, keď sa dostal do semifinále. O svoje najväčšie finále na antuke sa Talian stretne s dvojnásobným šampiónom Stefanosom Tsitsipasom (25) z Grécka.

Rune - Sinner 4:6, 7:6, 3:6

Jannik Sinner vyhral tri zo štyroch tohtoročných turnajov, na Australian Open získal svoj prvý grandslamový titul a skvelú formu potvrdil aj na prvom antukovom podujatí v Monte Carle. V troch dueloch len raz stratil svoje podanie a postupom do semifinále obhájil vlaňajší výsledok.

Pred rokom v monackom kniežatstve skončil práve na rakete Holgera Runeho, ktorému tento rok vrátil prehru o kolo skôr. O dva roky mladšieho Dána zdolal 6:4, 6:7, 6:3 a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2-2. Aj štvrtýkrát musel rozhodovať o víťazovi záverečný tretí set.

Najdôležitejšie momenty zápasu

Sinner vyradil Runeho.
Flashscore

Sinner prešiel zápasom bez straty podania, napriek tomu postúpil až po 2 hodinách a 40 minútach boja. V druhej sade dvakrát neudržal náskok 40:0 na returne, zahodil všetkých šesť brejkbalov a v tajbrejku dokonca nevyužil dva mečbaly.

Dvadsaťdvaročný Talian si pripísal deviate víťazstvo v rade a svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 25-1. Vyhral 20 zápasov bez straty setu a jedinú prehru utrpel s Carlosom Alcarazom. Od októbra minulého roka vyhral 14 zo 16 zápasov proti hráčom z TOP 10.

Sinner má veľkú šancu stať sa počas antukovej jari novou svetovou jednotkou. V tejto fáze sezóny obhajuje takmer o 2 000 bodov menej ako aktuálny líder Novak Djokovič, za ktorým momentálne zaostáva o 1 085 bodov.

Rune vypadne z TOP 10 pre neobhájenie bodov z minuloročného finále. Sinner bude v sobotu útočiť na svoje celkovo 18. finále, v ktorých má bilanciu 13-4, z toho 2-2 na turnajoch Masters 1000. Jediné antukové finále si zahral v Umagu 2022 a po skalpe Alcaraza slávil triumf.

Tsitsipas - Chačanov 6:4, 6:2

O svoje len druhé a doposiaľ najväčšie antukové finále si Sinner zahrá so Stefanosom Tsitsipasom. S o tri roky starším Grékom prehráva vo vzájomnej bilancii 3-5, z toho na antuke 1-3. Taliansky mladík však vyhral posledné dva vlaňajšie duely v Rotterdame a na Turnaji majstrov 2:0 na sety.

Dvadsaťpäťročný Tsitsipas, ktorý v rokoch 2021 a 2022 získal v Monte Carle oba svoje tituly z podujatí Masters 1000, vo štvrťfinále prevalcoval Rusa Karena Chačanova 6:4, 6:2, zvýšil vedenie zo vzájomných stretov na 8-1 a pokračuje turnajom bez straty setu.