Slovenky sú bod od finálového turnaja, Kovalík v Splite do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky sú bod od finálového turnaja, Kovalík v Splite do semifinále
Schmiedlová (vľavo) v úvodnej dvojhre porazila Miličovú (vpravo) v dvoch setoch.
Schmiedlová (vľavo) v úvodnej dvojhre porazila Miličovú (vpravo) v dvoch setoch.TASR
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 12. apríla?

20:00 - Slovenské tenistky sú blízko k postupu na novembrový finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Seville. Po úvodnom dni kvalifikačného duelu proti Slovinsku vedú na harde v bratislavskom NTC 2:0. O druhý bod pre domáce farby sa zaslúžila Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala slovinskú jednotku Veroniku Erjavečovú 6:1, 5:7, 6:3. Čítajte viac.

18:16 - Dvojnásobný šampión Novak Djokovič v Monaku je po deviatich rokoch medzi najlepšími štyrmi a stal sa najstarším semifinalistom v histórii turnaja. V Monte Carle si zahral štvrťfinále po piatich rokoch, keď vo fyzicky náročnom súboji zdolal Alexa De Minaura 7:5, 6:4. Čítajte viac.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:01 - Slovenské tenistky vedú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej nad Slovinskom 1:0. O prvý bod sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala slovinskú dvojku Elu Nalu Miličovú 6:4, 6:3. Čítajte viac.

15:53 - Favorit druhého štvrťfinále v Monte Carle, Jannik Sinner, sa na postup do semifinále riadne vytrápil. Talian potreboval na výhru nad Dánom Holgerom Runem tri sety, dve hodiny a 42 minút, po ktorých sa mohol tešiť z výsledku 6:4, 6:7 a 6:3. Svetová dvojka sa o postup do finále pobije so Stefanosom Tsitsipasom. Pôjde o ich deviaty vzájomný duel, jemne navrch má Grék (H2H 5:3).

Sinner sa proti Runemu natrápil.
Flashscore

13:05 - Stefanos Tsitsipas na antuke v Monte Carle, kde v rokoch 2021 a 2022 získal oba svoje tituly z turnajov Masters 1000, zdolal Rusa Karena Chačanova 6:4, 6:2, zvýšil náskok vo vzájomných zápasoch na 8:1 a bez straty setu postúpil do semifinále. Gréka tam čaká víťaz duelu medzi Jannikom Sinnerom a Holgerom Runem.

12:58 - Chorvátsky Split Jozefovi Kovalíkovi praje. Slovák za 107 minút porazil Taliana Stefana Travagliu 6:4 a 7:6 (2), čím postúpil do sobotňajšieho semifiniále na antukovom challengri. Čeliť v ňom bude Francúzovi Benjaminovi Bonzimu.

10:09 - Bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka Naomi Osaková odohrala svoj prvý zápas po štyroch rokoch a prvý po materskej prestávke v Pohári Billie Jean Kingovej (predtým Fed Cup). Do tímovej súťaže sa vrátila víťazstvom. Na domácej pôde v Tokiu zdolala Juliu Putincevovú 6:2, 7:6 a zvýšila vedenie Japoniek v boji o postup na finálový turnaj proti Kazaškám na 2:0.

07:35 - Slovenky začnú svoje vystúpenie v boji o postup na novembrový finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej. Slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a slovinská dvojka Ela Nala Miličová nastúpia v piatok od 15:00 proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu PBJK. V druhom singli si na harde v bratislavskom NTC zmerajú sily Viktória Hrunčáková a Veronika Erjavecová. 

07:30 - Jozef Kovalík nastúpi na challengri v chorvátskom Splite na štvrťfinále proti Talianovi Stefanovi Travagliovi. Slovák je mierny favorit, avšak vo vzájomných súbojoch proti nižšie postavenému súperovi v rebríčku (179. vs. 203. miesto) dvakrát prehral - vo februári tohto roka skrečoval zápas za stavu 5:7, 6:3, 0:3.