Djokovič sa stal najstarším semifinalistom v Monte Carle. Srb vyradil De Minaura

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič sa stal najstarším semifinalistom v Monte Carle. Srb vyradil De Minaura
Djokoviča čaká rekordné 77. semifinále na Masters.
Djokoviča čaká rekordné 77. semifinále na Masters.Profimedia
Dvojnásobný šampión Novak Djokovič (36) v Monaku je po deviatich rokoch medzi najlepšími štyrmi a stal sa najstarším semifinalistom v histórii turnaja. V Monte Carle si zahral štvrťfinále po piatich rokoch, keď vo fyzicky náročnom súboji zdolal Alexa de Minaura (25) 7:5, 6:4.

Djokovič – de Minaur 7:5, 6:4

Odplatil mu tak januárovú prehru z United Cupu a prvýkrát od svojho druhého triumfu v Monaku v roku 2015 postúpil do semifinále. Tridsaťšesťročný Novak Djokovič získal prvý set bez straty podania. V druhej sade však nedokázal trikrát po sebe potvrdiť brejk a s úbytkom fyzických síl čím ďalej častejšie kazil. Keď už sa de Minaurovi podarilo vyrovnať na 4:4, Djokovič získal osem z deviatich posledných fiftínov a duel po viac než dvoch hodinách boja ukončil. 

"Bol to veľmi ťažký zápas pre nás oboch. Je to jeden z najrýchlejších hráčov na okruhu. Množstvo loptičiek vám vráti naspäť do kurtu... Prekvapil ma niekoľkými obrannými údermi, najmä v druhom sete, keď som mal brejk. Pri sieti mi potom povedal, že to bol škaredý druhý set a myslím, že musím súhlasiť. Nehrali sme tenis na vysokej úrovni, robili sme veľa chýb. Víťazstvo je však víťazstvo a som rád, že môžem ísť ďalej," komentoval Djokovič.

Rekordér v počte grandslamových trofejí a držiteľ rekordných 40 titulov z podujatí Masters hrá svoj prvý turnaj pod vedením svojho krajana, dobrého priateľa a bývalej svetovej deblovej jednotky Nenada Zimonjiča. Ten medzitým na poste hlavného trénera na skúšku nahradil Gorana Ivaniševiča, s ktorým Djokovič ukončil približne šesťročnú spoluprácu.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Šampión Monte Carla z rokov 2013 a 2015 útočí na trojitý Golden Masters. Je jediným hráčom v histórii, ktorý ovládol všetkých deväť podujatí Masters a tento týždeň sa mu to môže podariť tretíkrát. V Monte Carle hrá po 17. raz v kariére a ôsmykrát sa dostal medzi kvarteto najlepších.

Počas antukovej jari sa Djokovič snaží zotaviť z nevydareného začiatku sezóny. Jeho cieľom na najpomalšom povrchu bude nielen štvrtý triumf na French Open, ale aj olympijské hry v dejisku Roland Garros, kde môže mať poslednú šancu zaútočiť na prvú zlatú medailu.

O prvé tohtoročné finále nastúpi proti Casperovi Ruudovi z Nórska alebo Ugovi Humbertovi z Francúzska.