Majster obratov Bublik prepísal históriu. Turnaj ATP ovládol po otočke so všetkými súpermi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majster obratov Bublik prepísal históriu. Turnaj ATP ovládol po otočke so všetkými súpermi

Alexander Bublik po dvoch rokoch opäť ovládol dianie v Montpellieri.
Alexander Bublik po dvoch rokoch opäť ovládol dianie v Montpellieri.Profimedia
Alexander Bublik (26) sa stal prvým hráčom, ktorý vyhral turnaj ATP, počas ktorého musel otočiť všetky svoje zápasy z 0:1 na sety. Kazašskému tenistovi sa to podarilo v hale vo francúzskom Montpellieri, kde v roku 2022 slávil premiérový triumf. Teraz čelil vo svojom úvodnom zápase trom mečbalom Kanaďana Denisa Shapovalova, ale kritické momenty prežil a získal štvrtý titul. V jubilejnom 10. finále zdolal Chorváta Bornu Čoriča (27) 5:7, 6:2, 6:3 a vyhral tretí turnaj za osem mesiacov.

Čorić - Bublik 7:5, 2:6, 3:6

Alexander Bublik má za sebou nevydarené Australian Open, keď vypadol v prvom kole po nečakanej prehre s Indom Sumitom Nagalom, ale na nasledujúcom turnaji bol neporazený. Dokázal dobyť halové podujatie ATP 250 v Montpellieri. Dvadsaťšesťročný Kazach na juhu Francúzska prehrával zakaždým 0:1 na sety. Zakaždým však našiel spôsob, ako situáciu zvrátiť a otočiť.

Unikol trom mečbalom Kanaďana Shapovalova, v piatok zdolal naturalizovaného krajana Alexandra Ševčenka, v sobotňajšom semifinále otočil súboj s Félixom Auger-Aliassimom a v nedeľňajšom finále zdolal Chorváta Bornu Čoriča 5:7, 6:2, 6:3.

Bublik získal svoj štvrtý titul z desiatich finále a tretí za osem mesiacov. Prvýkrát sa radoval predminulý rok v Montpellieri a ďalšie dva triumfy pridal vlani na tráve v nemeckom Halle a v hale v belgických Antverpách. Vo svetovom rebríčku sa posunul na 23. miesto a svoje maximum vylepšil o dve priečky.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Dvadsaťsedemročný Čorič si zahral vo finále deviatykrát v kariére a prvýkrát od augusta 2022, keď na turnaji Masters 1000 v Cincinnati oslavoval svoj tretí a najcennejší titul.

Výsledky turnaja ATP 250 v Montpellieri