Next Gen ATP Finals pozná semifinalistov: Fils, Stricker, Medjedovič a van Assche

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Next Gen ATP Finals pozná semifinalistov: Fils, Stricker, Medjedovič a van Assche
Arthur Fils porazil aj Dominica Strickera, obaja postúpili.
Arthur Fils porazil aj Dominica Strickera, obaja postúpili.AFP
O kvartete semifinalistov sa na Next Gen ATP Finals rozhodlo až v záverečný tretí deň bojov v skupinách. Najvyššie nasadení Arthur Fils (19) a Hamad Medjedovič (20) zo Srbska prešli v saudskoarabskej Džidde bez prehry, Francúz Luca van Assche (19) postúpil s bilanciou 2:1 a Švajčiar Dominic Stricker (21) zostal v hre napriek jedinému víťazstvu.

V úvodnom piatkovom semifinále sa vo francúzskom derby stretnú Fils a van Assche a po nich Medjedovič a Stricker o účasť v sobotňajšom finále.

Cobolli - Nardi 4:3, 2:4, 3:4, 4:1, 3:4

Na začiatku štvrtkového programu malo šancu na postup všetkých osem účastníkov. V Zelenej skupine mal pred talianskym súbojom najhoršiu východiskovú pozíciu Luca Nardi, ktorého by v hre udržalo iba víťazstvo 3:0 na sety. Flavio Cobolli by si naopak zabezpečil postup, ak by vyhral bez straty setu.

Zostrih zápasu Cobolli - Nardi.
Flashscore

Z hľadiska postupovej matematiky neoslavoval ani jeden. Nardi sa síce so súťažou rozlúčil svojím premiérovým víťazstvom, ale jeho celkový pomer vyhratých a prehratých setov mu už nedával ani teoretickú nádej. Tá zostala Cobollimu, ktorý v utorok zdolal Strickera.

Fils - Stricker 4:2, 3:4, 4:2, 4:3

O pár desiatok minút neskôr mu však šancu na pokračovanie zobral Dominic Stricker. Švajčiarsky tenista získal potrebný set proti už istému semifinalistovi Arthurovi Filsovi a o postupujúcom zo Zelenej skupiny bolo rozhodnuté.

Ďalší vývoj rozhodol už len o 1. mieste. Najvyššie nasadený Francúz Fils si ho udržal pre seba po víťazstve 4:2, 3:4, 4:2, 4:3, čím odplatil svoju júlovú prehru z Gstaadu a vyhral v Džidde aj svoj tretí zápas.

Zostrih zápasu Fils - Stricker.
Flashscore

"Pred začiatkom som vedel, že som sa už kvalifikoval do semifinále, ale chcem vyhrať všetky svoje zápasy. Možno som bol sústredenejší ako v predchádzajúcich dvoch dueloch, pretože súpera poznám a tento rok ma porazil. Som veľmi šťastný, že som vyhral. Teraz už len budem čakať, s kým sa stretnem v semifinále," povedal 36. hráč svetového rebríčka Fils, ktorý má ako jediný z ôsmich účastníkov turnaja titul z okruhu ATP (Lyon 2023).

Van Assche - Michelsen 4:3, 3:4, 3:4, 4:1, 4:3

O postupujúcom z Červenej skupiny rozhodol až záverečný zápas. Ako prvý vypadol po tretej prehre Američan Alex Michelsen, ktorého zdolal aj Luca van Assche, ktorý sa druhou výhrou priblížil k postupu.

Devätnásťročný Francúz zdolal Michelsena po 2 hodinách a 36 minútach boja 4:3, 3:4, 3:4, 4:1, 4:3 a získal svoj druhý bod pomerom setov 7:6. "V zápase boli štyri tajbrejky, takže bol naozaj vyrovnaný. Som veľmi šťastný, že som vyhral," povedal van Assche.

Zostrih zápasu van Assche - Michelsen.
Flashscore

Medjedovič - Shelbayh 3:4, 4:2, 4:3, 4:2

Nočné víťazstvo 19-ročného Francúza poslalo do semifinále Srba Hamada Medjedoviča, ktorý polhodinu po polnoci zdolal Jordánca Abedallaha Seylbayha 3:1 na sety a prešiel skupinou bez prehry.

"Bol to skvelý zápas. Po prvom sete som hral naozaj dobre," pochvaľoval si Medjedovič, ktorý zahral 37 winnerov vrátane 18 es a iba 14 nevynútených chýb. "Abedallah je veľmi dobrý tenista a mal tu veľkú podporu. Aj pre mňa bolo potešením hrať pred týmto skvelým publikom," dodal srbský mladík, ktorý minulý týždeň v Španielsku zbieral skúsenosti po boku svetovej jednotky Novaka Djokoviča v Davisovom pohári.