Stricker dosiahol najrýchlejšie víťazstvo na Next Gen ATP Finals, Fils vyhral druhýkrát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stricker dosiahol najrýchlejšie víťazstvo na Next Gen ATP Finals, Fils vyhral druhýkrát
Dominic Stricker zvíťazil za 54 minút.
Dominic Stricker zvíťazil za 54 minút.AFP
Švajčiarsky tenista Dominic Stricker (21) sa deň po nevydarenom vstupe do turnaja zapísal do histórie Next Gen ATP Finals svojím najrýchlejším víťazstvom. Za 54 minút porazil Taliana Lucu Nardiho (20) a udržal sa v hre o postup zo skupiny. Najvyššie nasadený Francúz Arthur Fils (19) a Srb Hamad Medjedovič (20) zvládli druhé vystúpenia, ale ani jeden z nich nemá istotu postupu do semifinále Turnaja majstrov do 21 rokov.

Stricker - Nardi 4:1, 4:1, 4:2

Stricker vlani na Next Gen ATP Finals v Miláne prešiel skupinovou fázou bez prehry, v semifinále neuspel proti Jiřímu Lehečkovi. Tento rok v Džidde ako jediný štartuje druhýkrát, no v utorok vo svojom úvodnom dueli nedokázal zužitkovať svoje skúsenosti a utrpel nečakanú prehru s Flaviom Cobollim.

S druhým Talianom v Zelenej skupine si už poradil a to pomerne jednoznačne. Nardiho zdolal 4:1, 4:1, 4:2 len za 54 minút hry bez straty podania a zaznamenal najrýchlejšie víťazstvo v šesťročnej histórii súťaže. Čiastočne mu k tomu pomohli inovatívne pravidlá v Saudskej Arábii, ktoré dávajú tenistom menej času medzi prvým a druhým podaním alebo po ese, dvojchybe či priamom bode z podania.

Zostrih zápasu Stricker - Nardi.
Flashscore

"V utorok večer sme dlho diskutovali o tom, ako hrať. Myslím si, že mi to veľmi pomohlo, pretože som určite nepodal svoj najlepší výkon. To, ako som hral, asi nikto nečakal. Som šťastný, že sa mi darilo. Teraz sa budem snažiť čo najlepšie pripraviť na tretí zápas v skupine," povedal Stricker.

Dvadsaťjedenročný Švajčiar, ktorý si v lete na US Open poradil so Stefanosom Tsitsipasom a z kvalifikácie postúpil do osemfinále, si víťazstvom udržal nádej na zopakovanie vlaňajšieho výsledku.

Fils - Cobolli 4:1, 4:2, 4:2

Strickerovým posledným súperom v skupine bude najvyššie nasadený Fils, ktorého toto leto na antuke v Gstaade zdolal v dvoch tajbrejkoch. Devätnásťročný Francúz zvíťazil aj druhýkrát v Džidde, ale stále nemá istotu postupu do semifinále.

Po utorňajšej päťsetovej bitke s Nardim nedal v stredu šancu Cobollimu, ktorého v prvom vzájomnom stretnutí zmietol 4:1, 4:2, 4:2. Nemuselo ho príliš mrzieť ani jediné stratené podanie na začiatku tretieho setu.

Zostrih zápasu Fils - Cobolli.
Flashscore

"Dnes som hral dobre. Veľmi dobre som podával a mal som dobrý pohyb po kurte, takže musím byť spokojný. Vo štvrtok ma čaká zápas proti ťažkému súperovi, ktorý ma už tento rok porazil. Uvidíme, čo dokážem," povedal 36. hráč svetového rebríčka Fils, ktorý ako jediný z ôsmich účastníkov získal titul na okruhu ATP (Lyon 2023).

Michelsen - Shelbayh 2:4, 4:1, 0:4, 0:4

Prekvapivé víťazstvo a prvý bod v Červenej skupine si pripísal na divokú kartu štartujúci Abedallah Shelbayh. Ľavoruký jordánsky tenista, ktorý trénuje v akadémii Rafaela Nadala na Malorke a nedávno slávil svoj prvý triumf na challengeri, zdolal Američana Alexa Michelsena 4:2, 1:4, 4:0, 4:0 po veľmi dobrom výkone.

"Mám za sebou skvelý rok, aj keď to bolo občas hore a dole. Odohral som niekoľko dobrých turnajov. Je to pre mňa skvelá príležitosť zahrať si tu a výborné zakončenie sezóny," pochvaľoval si 185. hráč Shelbayh, ktorý svojho súpera prestrieľal 27:9 na víťazné údery, pričom urobil len 15 nevynútených chýb.

Zostrih zápasu Michelsen - Shelbayh.
Flashscore

Van Assche - Medjedovič 2:4, 4:2, 3:4, 1:4

V záverečnom zápase dňa uspel Hamad Medjedovič podobne ako v utorok. Dvadsaťročný Srb, ktorý minulý týždeň v Španielsku zbieral daviscupové skúsenosti po boku svetovej jednotky Novaka Djokoviča, si po päťsetovej bitke s Američanom Michelsenom poradil aj s druhým nasadeným Francúzom Lucom van Asschem.

Van Assche si v prípade víťazstva mohol ako prvý zabezpečiť účasť v semifinále, pričom duel odohral lepšie. Za stavu 1:1 v tajbrejku však neudržal vedenie 5:1, nevyužil tri setbaly a momentum sa preklopilo na stranu srbského mladíka.

Zostrih zápasu van Assche - Medjedovič.
Flashscore

"Tajbrejk zmenil priebeh stretnutia. Snažil som sa sústrediť na každý bod a dôsledne udierať do loptičiek. Vďaka tomu sa mi ho podarilo vyhrať," hodnotil Medjedovič. Vo štvrtok musí proti Shelbayhovi uhrať aspoň dva sety, aby mal istotu postupu do semifinále, inak bude musieť čakať na výsledok večerného súboja medzi van Asschem a Michelsenom.