Halepovú neustále testujú na doping. Nech za mnou chodia, ako často chcú, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halepovú neustále testujú na doping. Nech za mnou chodia, ako často chcú, hovorí
Halepová dostala divokú kartu v Portugalsku.
Halepová dostala divokú kartu v Portugalsku.AFP
Simona Halepová (32) sa zúčastní na turnaji WTA 125 v portugalskom Oeiras, kde jej organizátori ponúkli divokú kartu. Po nútenej pauze spôsobenej stopkou pre doping si však musí rumunská tenistka zvyknúť na časté testovanie.

Pred turnajom, ktorý sa uskutoční od 15. do 21. apríla, Halepová intenzívne trénuje v Bukurešti so svojím trénerom Carlosom Martinezom.

Po problémoch so zakázanými látkami a viac ako rok a pol trvajúcej suspendácii sa bývalá svetová jednotka podrobuje týždenným antidopingovým testom. Zdá sa však, že tenistka si z toho ťažkú hlavu nerobí.

"Dnes ráno som absolvovala antidopingový test, o ktorom už môžem povedať, že je v mojom živote natrvalo. V poslednom čase, najmä v roku 2022, ma testovali každých osem dní. Testujú ma častejšie, ale aj v minulosti to bolo veľmi časté. Nevadí mi to, nech za mnou chodia, ako často chcú. Nie je ľahké zakaždým dávať krv a moč, ale taký je postup," nechala sa počuť v rozhovore pre Digi Sport.

"Cítim sa lepšie, snažím sa nájsť rytmus, ktorý som mala v minulosti. Je to však náročnejšie, ako som očakávala. Budem trpezlivá a budem sa snažiť byť každým dňom istejšia," dodala.

Po turnaji v Portugalsku sa Halepová zúčastní aj na podujatí WTA 1000 v Madride (23. apríla - 5. mája), kde prijala ďalšiu divokú kartu. Po návrate stihla odohrať jeden zápas, v Miami podľahla Paule Badosovej a ukončila svoju púť už v prvom kole.