Schmiedlovej postup v Austine, Mihalíková do štvrťfinále štvorhry. Kovalík neuspel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlovej postup v Austine, Mihalíková do štvrťfinále štvorhry. Kovalík neuspel
Schmiedlová zvládla vstup do turnaja v USA.
Schmiedlová zvládla vstup do turnaja v USA.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 28. februára?

21:50 - Šiesty nasadený Facundo Díaz Acosta nevyhral  druhú trojsetovú bitku na antukovom turnaji ATP 250 v čilskom Santiagu. Argentínsky tenista prehral v boji o štvrťfinále so španielskym šampiónom z roku 2022 Pedrom Martínezom 6:7, 7:6, 1:6.

20:07 - Svetová osmička Hubert Hurkacz zdolal na päťstovke v Dubaji Austrálčana Christophera O'Connella 7:6, 6:4 a skompletizoval osmičku štvrťfinalistov. Poľský tenista si zahrá o postup do semifinále tretíkrát v tejto sezóne a piatykrát za posledných deväť mesiacov proti Francúzovi Ugovi Humbertovi, s ktorým prehral pred troma týždňami v Marseille.

19:00 - Jakub Menšík nedohral duel v Dubaji. Osemnásťročný Čech, ktorý si minulý týždeň v Dauhe zahral svoje prvé finále na okruhu ATP, nastúpil proti Alejandrovi Davidovichovi deň po trojhodinovej bitke s Bornom Čoričom, ale v úvodnom sete nevyužil tri setbaly a po hodine a štvrť za stavu 6:7 a 0:1 odstúpil pre zranenie pravého stehenného svalu. Španiel vo štvrťfinále vyzve obhajcu titulu Daniila Medvedeva.

18:45 - Daniil Medvedev urobil v Dubaji druhý z piatich krokov na ceste za prvou obhajobou titulu. Zdolal Taliana Lorenza Sonnega 3:6, 6:3, 6:3 a vylepšil si tak vzájomnú bilanciu na 3:0.

18:30 - Sebastian Korda na turnaji ATP 500 v Dubaji zdolal Holanďana Boticea Van de Zandschulpa 6:1, 6:0 za 43 minút hry, vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2 a postúpil do štvrťfinále, čím vyrovnal výsledok svojho otca Petra z roku 1994.

18:20 - Jozef Kovalík nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 na španielskom ostrove Tenerife. V druhom kole nestačil na piateho nasadeného Číňana Bu Yunchaokete a podľahol mu 4:6, 4:6 za 66 minút. Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant si v zápase nevypracoval ani jednu brejkbalovú možnosť.

16:38 - Jiří Lehečka sa v treťom vzájomnom zápase so svetovou pätnástkou Karenom Chačanovom dočkal prvého víťazného setu a nakoniec aj celého stretnutia. Predtým však musel český tenista odvrátiť celkovo päť mečbalov, kým čerstvého šampióna z Dauhy po takmer trojhodinovej bitke zdolal 6:7, 7:6, 6:4 a vybojoval si postup do štvrťfinále.  V ňom sa stretne s Kazachom Alexandrom Bublikom.

16:08 - Držiteľky voľnej karty Katarína Kužmová a Kali Šupová sa neprebojovali do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W50 v Trnave. Kužmová nestačila na kvalifikantku Jelenu Pridankinovú z Ruska a podľahla jej 2:6, 6:7(4) za 108 minút. Nad sily 14-ročnej Šupovej bola nasadená päťka Lucrezia Stefaniniová z Talianska, s ktorou prehrala 1:6, 2:6 za necelú hodinu. Slovensko tak v dvojhre prišlo o všetky domáce hráčky. Vo štvorhre sa zo Sloveniek ešte predstaví Radka Zelníčková, ktorá v stredu nastúpi na prvé kolo po boku Švajčiarky Leonie Kungovej.

14:40 - Andy Murray si štvrťfinále nezahrá ani v Dubaji. Stopku vystavil škótskemu veteránovi Francúz Ugo Humbert, ktorý súpera ani raz nepustil k brejkbalu, vyhral 6:2 a 6:4. Poslednú účasť medzi ôsmimi najlepšími tenistami turnaja zaznamenal trojnásobný grandslamový víťaz vlani v júni v Nottinghame.

13:57 - Andrej Rubľov postúpil po výsledku 6:4, 6:4 cez Arthura Cazauxa medzi osem najlepších hráčov tenisovej "päťstovky" v Dubaji. Ruskému tenistovi sa podarilo zvládnuť zápas bez straty podania a mladému Francúzovi nepomohlo ani 16 es. V dvoch setoch vyhral osemfinále aj Alexander Bublik, ktorý prestrieľal Tallona Griekspoora z Holandska vďaka 22 esám a dvom úspešne zvládnutým tajbrejkom. V tom prvom čelil Kazach dvom setbalom.

07:53 - Alexander Zverev utrpel v Mexiku druhú nečakanú prehru v priebehu niekoľkých dní. Po neúspechu v semifinále v Los Cabos proti Jordanovi Thompsonovi nezvládol svoje úvodné vystúpenie v Acapulcu, kde šampión z roku 2021 a najvyššie nasadený Nemec prehral 3:6, 6:3, 3:6 s krajanom Danielom Altmaierom. Dvadsaťpäťročný tenista si pripísal štvrtý skalp hráča z TOP 10 a prvý mimo antuky.

07:48 - Tri dni po triumfe v Los Cabos a svojom prvom titule na okruhu ATP vypadol Jordan Thompson z ďalšieho turnaja v Mexiku už v prvom kole. Dvadsaťdeväťročný Austrálčan podľahol v Acapulcu Aleksandrovi Kovačevičovi 6:3, 5:7, 6:4, ten tak súperovi odplatil minuloročný debakel z Newportu. Američan z prvej stovky rebríčka vyzve v druhom kole Holgera Runeho.

07:45 - Bývalá svetová jednotka a grandslamová šampiónka Caroline Wozniacka prehrala tretí zo štyroch tohtoročných duelov. Dánka, ktorá vlani obnovila kariéru po materskej prestávke, neudržala v San Diegu náskok 6:1 a 2:0 proti Anne Blinkovovej a napokon s Ruskou prehrala 6:1, 4:6, 1:6.

07:42 - Svetová jedenástka Casper Ruud tri dni po prehre vo finále v Los Cabos zvládol vstup na ďalší turnaj v Mexiku. Proti Američanovi Christopherovi Eubanksovi, ktorého zdolal 6:4, 6:7, 6:3, však v Acapulcu potreboval tri sety na to, aby vyhral ich tretí vzájomný zápas v rade.

07:38 - Luciano Darderi nastúpil proti argentínskemu súperovi na šiesty zápas v rade v rámci turnaja Golden Swing na juhoamerickej antuke a po štvrtý raz dokázal zvíťaziť. Na podujatí v čilskom Santiagu 22-ročný Talian zdolal Facunda Bagnisa, ktorého pred troma týždňami v Córdobe pokoril aj vo svojom prvom finále na okruhu ATP, po 3 hodinách boja 7:6, 6:7, 7:6. O štvrťfinále si zahrá s argentínskym súperom Juanom Manuelom Cerundolom, ktorému môže odplatiť prehru spred niekoľkých dní v Riu de Janeiro.

07:36 - Holger Rune zvládol svoj prvý zápas po obnovení spolupráce s trénerom Patrickom Mouratoglouom. V mexickom Acapulcu sa druhý nasadený Dán prebojoval do semifinále vďaka víťazstvu 6:2, 6:3 nad Američanom Michaelom Mmohom, s ktorým si poradil druhýkrát za necelý mesiac.

07:32 - Svetová dvanástka Stefanos Tsitsipas vstúpil do turnaja ATP 500 v Acapulcu víťazstvom 6:3, 6:4 nad Romanom Safiullinom a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. K výhre si grécky tenista pomohol 5 esami, pričom za každé sľúbil venovať 1 000 dolárov na obnovenie hurikánom zničeného mesta. Finalista z roku 2021 si o štvrťfinále zahrá s Talianom Flaviom Cobollim.

07:03 - Leylah Fernandezová skončila na turnaji WTA 500 v San Diegu po tretí raz v prvom kole. Ôsma nasadená Kanaďanka za stavu 7:6 a 0:4 duel s nemeckou veteránkou Tatianou Mariaovou skrečovala pre bolesti ľavého ramena. 

06:58 - Cristian Garín neukončil svoje trápenie ani na domácej antuke v Santiagu, kde pred tromi rokmi získal svoj piaty titul na okruhu ATP. Čiľan tento rok vypadol v prvom kole, keď prehral 6:7, 5:7 s krajanom Marcelom Barriosom a vo svojom šiestom tohtoročnom zápase utrpel piatu prehru.

04:50 - Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Austine. V úvodnom kole zdolala siedmu nasadenú Američanku Peyton Stearnsovú v troch setoch 6:2, 4:6, 7:5. Ďalej sa stretne s ďalšou domácou hráčkou Sachiou Vickeryovou, ktorá si poradila s Rebeccou Marinovou z Kanady 6:2, 6:4.

02:22 - Tereza Mihalíková sa spoločne s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou prebojovali do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA v americkom Austine. V úvodnom kole ako štvrtá nasadená dvojica zdolali Číňanky Jüan Jüe a Wang Ja-fan 4:6, 6:1 a 10:7. Ich súperkami vo štvrťfinále budú domáce Američanky Peyton Stearnsová a Sloane Stephensová.

00:31 - Tri dni po svojom deblovom triumfe na turnaji WTA 1000 v Dubaji vstúpila Kateřina Siniaková suverénne do dvojhry podujatí WTA 500 v kalifornskom San Diegu. Česká tenistka v prvom kole zmietla japonskú kvalifikantku Mai Hontamaovú 6:3, 6:1 a zabezpečila si odvetu proti domácej Emme Navarrovej, ktorej môže odplatiť minulotýždňovú prehru.