Alcaraz v semifinále Turnaja majstrov vyzve svetovú jednotku. Víťazne aj Zverev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v semifinále Turnaja majstrov vyzve svetovú jednotku. Víťazne aj Zverev

Aktualizované
Alcaraz zabojuje o prienik do finále.
Alcaraz zabojuje o prienik do finále.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) pri svojom debute na Turnaji majstrov dokázal postúpiť zo skupiny. Po úvodnej prehre zvládol oba nasledujúce zápasy v dvoch setoch a po víťazstve nad Daniilom Medvedevom (27), ktorý si už v stredu zabezpečil semifinálovú miestenku, vyhral Červenú skupinu. Španielsky supertalent si o finále zahrá s Novakom Djokovičom (36), zatiaľ čo Rus sa v semifinále stretne s Jannikom Sinnerom (22).

Alcaraz - Medvedev 6:4, 6:4

Carlos Alcaraz má na prestížnom podujatí poslednú šancu získať svoj prvý titul od senzačného triumfu vo Wimbledone. Vlani sa mal zúčastniť na záverečnom vrchole sezóny, ale zranenie ho do Turína nepustilo.

Svoju premiéru na turnaji pre osem najlepších tenistov sezóny nezačal príliš dobre, keď proti Alexandrovi Zverevovi nedotiahol k triumfu náskok jedného setu. Vo zvyšných dvoch dueloch však predviedol vynikajúce výkony, ani raz nestratil svoje podanie a zabezpečil si víťazstvo v Červenej skupine.

Kým proti Andrejovi Rubľovovi zúfalo potreboval vyhrať, aby výrazne zvýšil svoje šance na postup do semifinále, jeho duel s ďalším Rusom z TOP 10 Daniilom Medvedevom mal trochu iný náboj. Medvedev si už v stredu zabezpečil miesto v semifinále a v piatok teda veľmi nemusel plytvať energiou.

Semifinálové zloženie tohtoročného Turnaja majstrov je jasné a nič na tom nezmení ani posledný skupinový zápas medzi Zverevom a Rubľovom, v ktorom pôjde o body do rebríčka a väčšiu finančnú odmenu.

V sobotu bude Alcaraz bojovať o finále so šesťnásobným šampiónom a obhajcom titulu Novakom Djokovičom, s ktorým pred pár dňami definitívne prehral súboj o post svetovej jednotky. Bývalý a súčasný líder rebríčka sa po vonkajšom betóne, tráve a antuke teraz stretnú na tvrdom povrchu v hale. Ich bilancia je vyrovnaná 2:2, pričom Srb vyhral posledný duel vo finále augustového Masters v Cincinnati po odvrátenom mečbale.

Rodák z El Palmaru je ôsmym španielskym semifinalistom v histórii ATP Finals. Pred ním sa medzi kvarteto najlepších dostali Manuel Orantes, Sergi Bruguera, Carlos Moyá, Álex Corretja, jeho tréner Juan Carlos Ferrero, Rafael Nadal a David Ferrer. Úspešnejšie je v tejto štatistike len USA s 21 rôznymi semifinalistami.

Medvedev, šampión z roku 2020, bude o možnosť zabojovať o ďalší triumf na tomto podujatí hrať s Jannikom Sinnerom, ktorý pomohol Djokovičovi do semifinále víťazstvom nad Holgerom Runom a je prvým talianskym semifinalistom na Turnaji majstrov v jeho 54-ročnej histórii. Medvedev má v bilancii zo vzájomných duelov jasný náskok 6:2, ale Sinnerovi, ktorý je jediným neporazeným semifinalistom tohtoročného vrcholného súboja sezóny, sa podarilo vyhrať posledné dve stretnutia v Pekingu a nedávno v rovnakej fáze vo Viedni.

Štatistiky duelu Alcaraz - Medvedev.
Štatistiky duelu Alcaraz - Medvedev.Flashscore

Rubľov - Zverev 4:6, 4:6

Nemecký tenista Alexander Zverev zvíťazil nad Rusom Andrejom Rubľovom 6:4, 6:4 v zápase červenej skupiny na Turnaji majstrov. Pre oboch to bol záverečný duel v Turíne, pred ktorým už nemali šancu postúpiť. Zverev sa síce bilanciou dve víťazstvá a prehra vyrovnal Carlosovi Alcarazovi a Daniilovi Medvedevovi, ktorí postúpili z červenej skupiny do semifinále, no mal z nich najhoršie skóre setov. Rubľov prehral všetky tri stretnutia, pričom nezvíťazil ani v jednom sete.

V úvode prvého setu si obaja vzali bod pri podaní súpera a vyrovnaný súboj vydržal do stavu 4:4. V 9. geme Zverev po viacerých zhodách brejkol súpera a bod potvrdil následne pri svojom podaní. Aj druhý set bol spočiatku vyrovnaný, no za stavu 3:3 Rubľov stratil podanie a súpera sa mu v ďalšom priebehu nepodarilo brejknúť. Zverev premenil vo víťazstvo tretí mečbal.