Sinner vstúpil do Turnaja majstrov skalpom Tsitsipasa. Djokovič nastúpi večer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner vstúpil do Turnaja majstrov skalpom Tsitsipasa. Djokovič nastúpi večer

Jannik Sinner prvýkrát štartuje ako plnohodnotný účastník Turnaja majstrov.
Jannik Sinner prvýkrát štartuje ako plnohodnotný účastník Turnaja majstrov.AFP
Jannik Sinner (22) absolvoval na domácej pôde v Turíne víťaznú premiéru v pozícii plnohodnotného účastníka Turnaja majstrov. Taliansky mladík zdolal gréckeho šampióna z roku 2019 Stefanosa Tsitsipasa (25) bez straty podania dvakrát 6:4 a urobil dôležitý krok v boji o postup do semifinále. V druhom zápase Zelenej skupiny sa večer stretnú šesťnásobný srbský šampión Novak Djokovič (36) a dánsky nováčik Holger Rune (20).

Sinner - Tsitsipas 6:4, 6:4

Jannik Sinner tento rok pokračuje v stabilnom raste medzi najlepšími svetovými tenistami a zaznamenáva osobné i národné míľniky. Vo Wimbledone si zahral svoje prvé grandslamové semifinále, v Toronte slávil prvý triumf na turnaji Masters 1000, vyrovnal talianske maximum posunom na 4. miesto svetového rebríčka ATP a stal sa prvým Talianom v "otvorenej ére", ktorý vyhral viac ako 54 zápasov v jednej sezóne (aktuálne 58).

Vďaka štyrom triumfom v Montpellieri, Toronte, Pekingu a Viedni sa tiež prvýkrát kvalifikoval na Turnaj majstrov. Hoci tam hral v roku 2021, do súťaže sa dostal až ako náhradník od druhého kola s minimálnou šancou na postup zo skupiny, ktorú ukončil s bilanciou 1:1.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Sinner.
Flashscore

V nedeľu absolvoval víťaznú premiéru na domácej pôde v Turíne ako plnohodnotný účastník. Proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi stratil pri svojom podaní iba desať fiftínov, nečelil ani jednému brejkbalu a po necelej hodine a pol zvíťazil dvakrát 6:4. Vzájomnú bilanciu vylepšil na 3-5.

"Bol to dlhý týždeň, kým som sa dostal na kurt proti Stefanosovi. Bol som pripravený na to, že to bude ťažké. Som nadšený, že sa mi podarilo začať turnaj víťazstvom. Myslím si, že som si počínal veľmi dobre, dokázal som byť agresívny a so svojím výkonom musím byť spokojný," pochvaľoval si Jannik Sinner po víťazstve nad Stefanosom Tsitsipasom.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Dvadsaťpäťročný Tsitsipas triumfoval pri svojom debute na Turnaji majstrov 2019, ale ďalšie tri edície sa pre neho skončili v skupinovej fáze. Pred dvoma rokmi odstúpil po úvodnom vystúpení pre zranenie lakťa, ktoré ho limitovalo aj tento rok. Posledné dva tréningy ukončil predčasne pre bolesť.

Ďalší program:

21:00 | Djokovič - Rune