Derby pre Medvedeva. Rubľov prehral deviate grandslamové štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Derby pre Medvedeva. Rubľov prehral deviate grandslamové štvrťfinále

Duel dvoch kamarátov zvládol Medvedev.
Duel dvoch kamarátov zvládol Medvedev.Profimedia
Daniil Medvedev (27) si zahrá svoje štvrté semifinále na US Open, kde vlani získal svoj jediný grandslamový titul. Bývalý líder rebríčka zdolal svojho krajana Andreja Rubľova (25) 6:4, 6:3, 6:4, ktorý nezvládol ani deviate grandslamové štvrťfinále. O svoje piate finále na podujatí veľkej štvorky bude v piatok Medvedev usilovať proti vlaňajšiemu šampiónovi Carlosovi Alcarazovi alebo bývalému finalistovi Alexandrovi Zverevovi.

Medvedev - Rubľov 6:4, 6:3, 6:4

Daniil Medvedev v úvodných mesiacoch aktuálnej sezóny ukončil zhruba ročnú krízu, keď od začiatku februára do štartu antukovej jari ovládol štyri turnaje na tvrdom povrchu vrátane Masters v Miami a vyhral 24 z 25 duelov na betóne. Príprava na obľúbené US Open mu však nevyšla, keďže v Toronte sa lúčil vo štvrťfinále a v Cincinnati o kolo skôr.

Na US Open však postupuje pomerne hladko, hoci ani v New Yorku nie je v najlepšej forme. Do druhého týždňa záverečného grandslamu sezóny sa dostal piaty rok po sebe a štvrtýkrát je v semifinále. Vo vyčerpávajúcom štvrťfinálovom derby musel takmer tri hodiny bojovať so svojím veľmi dobrým priateľom Andrejom Rubľovom, ktorý ako prvý v open ére prehral aj svoje deviate štvrťfinále na grandslame.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Minuloročný šampión nepredviedol presvedčivý výkon, napriek tomu nestratil ani set. Vo všetkých troch dejstvách prehrával o brejk a trafil menej es (8) ako dvojchýb (9), po druhom podaní vyhral len 13 zo 45 bodov. Päťkrát stratil servis a zaznamenal oveľa viac nevynútených chýb (40) ako víťazných úderov (26). Svoju bilanciu proti krajanovi upravil na 7-2 na zápasy a zdolal ho druhýkrát v tomto roku.

Medvedev určite nebol spokojný s podmienkami. Vo viac ako 30-stupňovej horúčave a extrémnej vlhkosti vzduchu už včera hrali Novak Djokovič a domáci Taylor Fritz. "Jedného dňa tu jeden z hráčov zomrie," povedal počas prestávky medzi výmenami pri jednej z kamier pri stojane na uteráky. "Podmienky boli brutálne. Ešte na konci prvého setu som mal problém poriadne vidieť loptičku," zdôraznil po zápase, v ktorom ho museli ošetriť pre zjavnú nevoľnosť.

V piatok bude proti obhajcovi titulu Carlosovi Alcarazovi alebo finalistovi z roku 2020 Alexandrovi Zverevovi usilovať o svoje piate grandslamové finále a prvé od januára minulého roka, keď na Australian Open zahodil luxusný náskok proti Rafaelovi Nadalovi. Vo Flushing Meadows bol vo finále dvakrát, v roku 2019 nestačil na Nadala a rok predtým zabránil Djokovičovi skompletizovať kalendárny Grand Slam.

Druhá semifinálová dvojica je známa od utorka. Trojnásobný šampión a rekordér v počte grandslamových trofejí Djokovič sa v piatok stretne s domácim mladíkom Benom Sheltonom, ktorý sa takto ďaleko na Majors predstaví prvýkrát.

Ďalšie výsledky z US Open