Djokovič zdolal španielsku prekážku, čaká ho náročný duel krajanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič zdolal španielsku prekážku, čaká ho náročný duel krajanov

Djokovič a Zapata Miralles strávili na kurte dve hodiny.
Djokovič a Zapata Miralles strávili na kurte dve hodiny.Reuters
Novak Djokovič (36) v stredu v druhom kole US Open prekonal menšie problémy na začiatku zápasu a prešiel cez Španiela Bernabého Zapatu Mirallesa (26). Pokračuje tak v honbe za 24. grandslamovým titulom.

Zapata Miralles - Djokovič 4:6, 1:6, 1:6

Srbská hviezda, ktorá je viac zvyknutá na svetlá reflektorov počas večerných zápasov v New Yorku, namiesto toho absorbovala dusnú augustovú horúčavu, vypálila 35 winnerov a pripravila si stretnutie s krajanom Laslom Djerem v treťom kole.

Djokoviča a jeho nenasadeného súpera delilo v prvom sete len niekoľko nevynútených chýb, keďže trojnásobný šampión prekonal počiatočnú nepresnosť pri prvom podaní a vo štvrtom geme premenil šancu na brejk. Španiel stratil odhodlanie v druhom sete, v ktorom ho Srb brejkol v tretej, piatej i siedmej hre.

Zapata Miralles tak do tretieho dejstva nenastupoval v ideálnom rozpoložení. Djokovič však v úvodnych hrách poslednej časti museli odvracať štyri brejkbaly. Napokon ale získal záverečných päť gemov v rade a duel uzavrel ukážkovým winnerom.

Srb už má po víťazstve v úvodnom súboji istotu, že po aktualizácii rebríčka opäť obsadí post svetovej jednotky. Najbližším protivníkom mu ale bude spomínaný Djere, ktorý ho na domácom podujatí v Belehrade pred viac než rokom poriadne vytrápil v tajbrejkoch.